Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту залишаються стабільними на тлі економічних проблем, незважаючи на побоювання з приводу Червоного моря

 

Ціни на нафту стабілізувалися на початку азіатських торгів у середу після різких рухів на початку тижня, оскільки ринки зважували побоювання з приводу економіки США і потенційних перебоїв у постачаннях через напруженість у Червоному морі.

О 05:00 EET нафта марки Brent подешевшала на 1 цент, або 0,01%, до $75,88 за барель, а ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate зросли на 4 центи, або 0,06%, до $70,42. за барель.

На початку тижня ціни на нафту зросли приблизно на 2 долари після нападів повстанців-хуситів на судна у Червоному морі минулими вихідними та повідомлення про прибуття іранського військового корабля у понеділок. Більш широкий конфлікт може закрити важливі водні шляхи транспортування нафти і порушити торгові потоки.

Однак на попередній сесії ринок впав, оскільки оптимізм ринку щодо раннього та агресивного зниження відсоткових ставок у США згас перед публікацією протоколів Федеральної резервної системи та даних із зайнятості.

"Енергетичні ринки не змогли уникнути ширшого тиску, який спостерігається на ризикові активи, а фондові ринки також ослабли. Слабкість нафти відбувається, незважаючи на посилення напруженості на Близькому Сході", - заявили аналітики ING у записці для клієнтів.

Очікування поставок у першій половині 2024 року стримують ціни напередодні планів ОПЕК+ провести засідання Об'єднаного міністерського моніторингового комітету (JMMC) на початку лютого. Точну дату ще не визначено, повідомили три джерела в альянсі.

«Хоча геополітична ситуація викликає занепокоєння нафтового ринку, досить комфортний нафтовий баланс у першій половині 2024 року дійсно допомагає послабити деякі з цих побоювань», - кажуть аналітики ING.

«З огляду на масштаби скорочень, які ми вже спостерігаємо, групі буде все складніше скорочувати ще більше, якщо це необхідно, протягом 2024 року», - сказали вони, вказуючи на той факт, що недавні скорочення були викликані добровільними скороченнями, а не добровільними скороченнями усіма членами групи.

Напередодні щотижневих звітів про запаси сирої нафти та нафтопродуктів у США аналітики, опитані Reuters, очікували, що запаси сирої нафти минулого тижня скоротилися, тоді як запаси дистилятів та бензину, ймовірно, зростуть.

Дані галузевої групи Американського інституту нафти будуть опубліковані о 23:30 EET у середу, а дані Управління енергетичної інформації, статистичного підрозділу Міністерства енергетики США, мають бути опубліковані о 18:00 EET у четвер, із затримкою на один день через новорічні свята у понеділок.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1664
 0,0421
0,10
EUR
1
45,9541
 0,0057
0,01

Курс обміну валют на вчора, 10:35
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8704  0,06 0,15 41,4863  0,08 0,20
EUR 45,7556  0,05 0,12 46,4415  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1800  0,06 0,15 41,1950  0,06 0,16
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес