Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар падає, оскільки рятувальні кола банків зміцнюють схильність до ризику

13:16 17.03.2023 |

Фінанси

 

Долар впав у п'ятницю після того, як провідні впливові особи США, включаючи уряд та банки, кинули рятувальне коло середньому регіональному кредитору, щоб послабити навантаження на фінансову систему, що повернуло інвесторам певну впевненість.

Порятунок First Republic Bank у США в четвер підвищив апетит до ризику в усьому світі в п'ятницю, оскільки побоювання з приводу глобальних банків ослабли, перетворившись на зростання австралійського і новозеландського доларів.

Цей тиждень відродив спогади про фінансову кризу 2008 року, коли десятки установ зазнали краху або були врятовані за рахунок мільярдів доларів державних коштів та грошей центрального банку.

Три дрібніші американські кредитори отримали підтримку з боку регулюючих органів та інших банків, а в Європі Credit Suisse став першим після фінансової кризи великим глобальним банком, який отримав екстрену допомогу від швейцарського центрального банку, відновивши довіру інвесторів і зупинивши скорочення клієнтських депозитів.

Завдяки вжитим заходам щодо підтримки будь-яких кредиторів, що явно відчувають труднощі, і запевненням таких організацій, як Європейський центральний банк, в тому, що банківська система єврозони надійна, інвестори відчули себе досить знахабнілими, щоб продати безпечний долар США.

«Поки ми не отримаємо будь-яких інших негативних заголовків про банківський сектор або про те, що хтось звалиться, ми можемо просто побачити трохи ризику, акції зростають, казначейські зобов'язання втрачають частину свого прибутку, а долар перекочується в ціні», - сказав стратег TraderX Майкл Браун.

Індекс долара США впав на 0,21% до 104,07, в основному через зміцнення євро та єни.

Тим часом, Європейський центральний банк (ЄЦБ) на своєму політичному засіданні в четвер оголосив про значне підвищення ставки на 50 базисних пунктів.

Політики ЄЦБ на чолі з президентом Крістін Лагард прагнули переконати інвесторів у тому, що банки єврозони є стійкими і що, принаймні, вищі ставки мають підвищити їхню маржу.

За словами аналітиків, якби ЄЦБ продовжив невелике підвищення ставки або взагалі не підвищив би його у світлі турбулентності в банківському секторі цього тижня, це могло б серйозно налякати інвесторів та спровокувати набагато більший розпродаж.

Грошові ринки демонструють набагато стриманіший прогноз відсоткових ставок, ніж останнім часом, але оскільки базова інфляція все ще зростає і виявляється непохитною, у центрального банку мало підстав утримуватися від подальшого підвищення ставок, вважають аналітики.

Дійсно, політичний діяч ЄЦБ Пітер Казимір у п'ятницю заявив, що банку необхідно продовжувати підвищувати ставки з цієї причини.

Наразі євро виріс на 0,3% по відношенню до долара до 1,0646 долара, а по відношенню до фунта стерлінгів зріс на 0,2% до 87,75 пенса. Досі цього тижня євро щосили намагався досягти будь-якого прогресу по відношенню до долара і втратив 0,8% по відношенню до фунта стерлінгів.

Фунт стерлінгів зріс на 0,12% до 1,2132 доларів, а швейцарський франк зріс на 0,35%. Раніше цього тижня швейцарський долар упав по відношенню до долара найбільше за день із 2015 року, коли центральний банк послабив прив'язку своєї валюти.

Японська єна, яка також має тенденцію приносити користь за часів крайньої волатильності чи стресу на ринку, зросла. Наразі вона піднялася на 0,5% до 133,13 єни за долар, що означає тижневе зростання на 1%.

За повідомленням газети Nikkei, міністерство фінансів Японії, Агентство фінансових послуг та Банк Японії зустрінуться у п'ятницю ввечері, щоб обговорити фінансові ринки на тлі побоювань щодо банківської кризи у США.

Австралійський долар, який часто дужчає, коли інвестори оптимістично налаштовані, підскочив на 0,8% до 0,6707 долара, а ківі зріс на 0,9% до 0,625 долара.

Засідання Федеральної резервної системи з грошово-кредитної політики наступного тижня переходить у центр уваги. Деякі інвестори сподіваються, що ФРС може уповільнити свою агресивну кампанію щодо підвищення відсоткових ставок, щоб послабити навантаження на фінансовий сектор.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес