Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ринки Азії знижуються з 3-місячних максимумів, долар зміцнюється на сильних даних із США

07:38 06.12.2022 |

Фінанси

 

Азіатські акції відступили від тримісячних максимумів, а долар продовжив зростання після сильних даних США, які знову показали, що Федеральна резервна система може протриматися довше з агресивним підвищенням процентних ставок.

У той час як інвестори, як і раніше, сподівалися, що економіка Китаю покращиться після пом'якшення політики країни щодо боротьби з COVID-19, аналітики кажуть, що ринки вже оцінили багато оптимістичних новин.

Найширший індекс акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI за межами Японії втратив 0,4% після підйому до тримісячного максимуму на попередній сесії. Еталонний індекс зріс на 21% з мінімумів жовтня на тлі постійних розмов про пом'якшення Китаєм заходів щодо боротьби з пандемією.

Акції Кореї та Тайваню торгувалися нижче, тоді як ширший індекс Китаю зріс на 0,6%, а акції Японії та Гонконгу залишалися стабільними.

Стримана динаміка азіатських акцій у вівторок відбулася після того, як світові акції та ціни на казначейські облігації впали в понеділок, оскільки нові свідчення сильної економіки США підвищили очікування того, що відсоткові ставки залишатимуться вищими.

"Чорний лебідь у кімнаті - це ризик того, що ФРС знову запізниться, але цього разу зі зниженням ставок", - сказав Хавард Чі, керівник відділу досліджень хедж-фонду Quarz Capital Asia.

«Грошово-кредитна політика працює із затримкою, і ключові спотові індикатори, такі як падіння цін на житло, орендні ставки, ціни на товари та перевезення, а також зростання звільнень та товарно-матеріальних запасів уже сигналізують про ослаблення економіки США», - сказав Чи.

У листопаді активність у сфері послуг США зненацька зросла, а зайнятість відновилася. Це були останні дані, що показують економічний імпульс, який може підштовхнути Федеральну резервну систему до подальшого посилення політики, і вони пішли за надійним звітом про зайнятість у США за листопад.

Ф'ючерси показують, що ринок очікує, що короткострокові відсоткові ставки в США досягнуть піку на рівні 5,001% у травні. Очікування приблизно на 9 базисних пунктів вище, ніж минулого тижня. Згідно з ф'ючерсними ринками, до грудня 2023 року ставки знизяться до 4,574%.

У понеділок індекс Dow Jones Industrial Average впав на 1,4%, S&P 500 - на 1,79%, а Nasdaq Composite - на 1,93%.

Дані в Європі, як і раніше, були песимістичні. Як показали остаточні дані PMI, ділова активність в єврозоні знизилася в листопаді п'ятий місяць, припускаючи, що економіка сповзає в м'яку рецесію.

Ціни на нафту зросли після того, як у понеділок набула чинності межа цін G7 на російську морську нафту на додаток до ембарго Європейського Союзу на імпорт російської нафти морем.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 0,9% до $83,4 за барель. Ф'ючерси впали на понад 3% на попередній сесії після виходу економічних даних зі США.

Долар залишився стійким до основних валют після свого найбільшого зростання за два тижні в понеділок, чому сприяли сильні дані щодо ринку послуг США.

Австралійський долар застряг близько тижневого мінімуму напередодні рішення центрального банку за ставкою, а учасники ринку стежили за ознаками паузи у посиленні жорсткості після того, як інфляція несподівано знизилася минулого місяця.

Прибутковість казначейських облігацій зросла на очікуваннях того, що ФРС продовжить підвищувати ставки наступного року, хоч і повільнішими темпами.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на вчора, 10:11
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3623  0,01 0,02 39,9291  0,02 0,06
EUR 42,1332  0,05 0,12 42,9332  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес