Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар робить паузу, фунт стерлінгів падає перед засіданнями ФРС та Банку Англії

13:08 21.03.2023 |

Фінанси

 

Долар стабілізувався, а фунт стерлінгів упав у вівторок, оскільки трейдери гадають, що стрес у банківській сфері утримає Федеральний резерв та Банк Англії від подальшого підвищення ставок або взагалі підвищення ставок наприкінці тижня.

Інвестори, як і раніше, стурбовані долею банківського сектора після того, як акції американського кредитора First Republic впали майже на 50% у понеділок через побоювання, що йому потрібен ще один порятунок. Але зростання європейських банків у вівторок другий день поспіль послабило деякі з цих побоювань після поглинання Credit Suisse групою UBS за підтримки держави.

Увага переключилася на засідання центральних банків, які мають відбутися цього тижня.

Згідно з CME FedWatch tool, ринки оцінюють ймовірність того, що ФРС залишить ставки без змін, коли вона оголосить про своє рішення щодо грошово-кредитної політики в середу, з 25-відсотковою ймовірністю, з 75-відсотковою ймовірністю підвищення ставки на 25 базисних пунктів.

"Волатильність ставок і ширших ринківв останнім часом була надзвичайною", - сказав Джон Веліс, стратег з валютних та макроекономічних операцій у Північній та Південній Америці у BNY Mellon.

«Це затьмарило картину для березневого засідання (ФРС) та після нього. Одним із наслідків стала суттєва переоцінка... щодо майбутніх очікувань за ставкою, пік якої спостерігався на рівні 5,5% лише кілька тижнів тому, порівняно з приблизно 4,8% зараз», - сказав він.

Долар пішов за цими очікуваннями і знизився, хоча загальна знервованість на фінансових ринках стримує продажі.

Долар зріс приблизно на 0,1% до 1,0729 долара за євро, тоді як індекс долара, який вимірює валюту США стосовно шести інших валют, залишився на рівні 103,36.

У зв'язку з тим, що дані щодо інфляції у Великій Британії в середу, як очікується, продемонструють деяке послаблення, а також на тлі нестабільності на світовому фінансовому ринку, грошові ринки в даний час оцінюють 50-відсоткову ймовірність того, що Банк Англії не підвищить процентну ставку в четвер, і таку ж ймовірність підвищення на 25 базисних пунктів. Стерлінг впав на 0,35% до 1,2234 доларів.

Дані показали, що у лютому Великобританія зафіксувала дефіцит бюджету у розмірі 16,68 млрд фунтів стерлінгів (20,4 млрд доларів США), що набагато вище, ніж очікувалося, згідно з опитуванням економістів Reuters.

Норвезька крона зросла на 0,35% до 10,6120 за долар після падіння минулого тижня до найнижчого рівня з початку жовтня. Згідно з опитуванням Reuters, центральний банк Норвегії, як очікується, підвищить базову процентну ставку на 25 базисних пунктів до 3% цього тижня, щоб приборкати інфляцію і підтримати валюту, що слабшає.

У вівторок протокол показав, що центральний банк Австралії 7 березня погодився розглянути питання про припинення відсоткової ставки на своєму квітневому засіданні з питань політики, навіть до того, як нещодавній сплеск волатильності позначився на австралійському доларі, який впав на 0,55% до 0,6681 долар.

Настрій залишався нестійким, оскільки інвестори борються з банківським стресом, який виріс із слабкості регіональних банків США до приниження глобального кредитора за лічені дні.

«Ринки, як і раніше, нервуються, але швидкість реакції політиків на ризики банківського сектора, що ростуть, обнадіює», - сказав Елвін Тан, голова азіатської валютної стратегії в RBC Capital Markets.

У неділю Федеральна резервна система у координації з центральними банками інших країн оголосила, що пропонуватиме щоденні валютні свопи, щоб забезпечити достатню кількість доларів США.

Провідний регулятор ЄС із цінних паперів заявив у вівторок, що реформи щодо усунення вразливості фондів грошового ринку терміново необхідні для того, щоб сектор краще справлявся з економічними потрясіннями.

Схвалення фінансування Шрі-Ланки Міжнародним валютним фондом призвело до зростання шрі-ланкійської рупії приблизно на 5% до долара.

Долар виріс на 0,66% до єни до 132,18 після того, як у п'ятницю було зафіксовано найбільше денне падіння по відношенню до японської валюти більш ніж за два місяці.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6702
 0,1986
0,50
EUR
1
42,5205
 0,3372
0,80

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес