Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

У ЄС домовилися про реформу системи надання притулку

 

Країни ЄС досягли компромісу у суперечці щодо реформи системи надання притулку в Європі. Як повідомила головуюча в Раді ЄС Іспанія в середу, 4 жовтня, на зустрічі постійних представників у Брюсселі країни-члени змогли зняти питання щодо так званого кризового регулювання, яке вважається центральним елементом запланованої реформи.

Воно може бути використане, наприклад, у разі особливо сильного зростання міграції для продовження періоду, протягом якого мігранти можуть утримуватися в умовах, подібних до взяття під варту. Кризовий механізм також передбачає, що люди, які мають мало шансів залишитись у ЄС, можуть пройти прискорену процедуру розгляду питання про надання притулку безпосередньо на зовнішньому кордоні ЄС, і у разі відмови вони будуть негайно вислані назад. Загалом плани реформи системи надання притулку в ЄС передбачають численні доповнення та посилення, спрямовані на обмеження небажаної міграції.

Суперечка між Німеччиною та Італією

Між Німеччиною та Італією існувала суперечка щодо ролі приватних рятувальних організацій у Середземному морі. У результаті досягнутого компромісу, як повідомляє агентство AFP з посиланням на дипломатичні джерела, уряду Італії вдалося домогтися виключення формулювання, згідно з яким заборонялося використання кризових заходів, як відповіді на прибуття до країни великої кількості мігрантів внаслідок проведення рятувальних операцій на морі.

Німеччина довгий час блокувала ухвалення антикризового регламенту через міркування гуманітарного характеру, але наприкінці вересня погодилася на перший компромісний варіант. Коментуючи це рішення, міністерка закордонних справ Анналена Бербок (Annalena Baerbock) заявила, що уряд ФРН "наполегливо й успішно виборював те, щоб мінімальні гуманітарні стандарти, такі як доступ до освіти та охорони здоров'я, не були послаблені". Також угода гарантує, що антикризове регулювання застосовуватиметься "тільки у дуже обґрунтованих випадках", додала глава німецької дипломатії. Тепер переговори щодо законодавчого пакету можуть бути продовжені у прискореному режимі.

Реформа системи надання притулку, над якою ведеться робота з моменту кризи з біженцями у 2015 році, має бути ухвалена до європейських виборів у червні 2024 року. Проте для цього країнам ЄС ще потрібно узгодити законодавчий пакет із Європарламентом, що також вважається непростим завданням.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: ЄС
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес