Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції зростають, технології підтримуються Nvidia та оптимізмом у галузі штучного інтелекту

08:12 24.08.2023 |

Фінанси

 

Акції більшості азіатських компаній зросли в четвер, причому лідирували акції технологічних компаній після того, як великий виробник чіпів Nvidia Corp повідомив про вищі, ніж очікувалося, квартальні доходи, хоча побоювання з приводу Китаю і високих процентних ставок, як і раніше, стримують зростання в цілому.

Акції регіональних виробників чіпів, особливо тих, які пов'язані з Nvidia та штучним інтелектом, продемонстрували значне зростання, тоді як акції ширшого спектру технологічних компаній також зросли.

Деяке зниження прибутковості казначейських облігацій США пішло на користь сектору, хоча прибутковість, як і раніше, залишалася близькою до багаторічних максимумів. Азіатські акції також зазнали різких втрат минулого тижня на тлі побоювань з приводу Китаю і зростання відсоткових ставок у США.

Акції японського виробника обладнання для тестування мікросхем Advantest Corp. підскочили більш ніж на 2% і стали лідером індексу Nikkei 225, тоді як акції гіганта з виробництва мікросхем TSMC зросли більш як на 2%.

Акції південнокорейської компанії SK Hynix Inc, яка постачає чіпи пам'яті Nvidia, зросли більш ніж на 5%, а акції конкурента Samsung Electronics Co Ltd зросли на 2,1%.

У середу Nvidia повідомила про прибуток у другому кварталі, що перевершив очікування, а також представила прогнози, що перевершили консенсус, на третій квартал, оскільки найдорожчий виробник чіпів отримав вигоду з буму в розробці штучного інтелекту. Акції виробника мікросхем зросли на вторинному ринку на понад 6%.

Фірма заявила, що перспективи технологічного сектора покращаться завдяки попиту на ШІ, що допомогло спровокувати різке зростання акцій технологічних компаній США, яке, у свою чергу, поширилося на азіатські ринки.

Зростання акцій технологічних компаній допомогло Nikkei 225 додати 0,3%, а південнокорейський KOSPI зріс на 0,7%, чому також сприяло те, що Банк Кореї зберігає процентні ставки на стабільному рівні четвертий місяць поспіль.

Акції технологічних важковаговиків Baidu Inc, Alibaba Group і Tencent Holdings (усі три певною мірою пов'язані зі штучним інтелектом) зросли на 0,9-3%, що допомогло гонконзькому індексу Hang Seng додати 1%.

Ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 вказували на сильне відкриття, ймовірно, завдяки зростанню акцій великовагових технологічних компаній.

Ширші азіатські ринки також зросли: австралійський індекс ASX 200 додав 0,2%.

Але, незважаючи на сильні позиції у сфері технологій, постійні побоювання щодо уповільнення економічного зростання в Китаї та зростання відсоткових ставок у США обмежували зростання в Азії. Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 та Shanghai Composite у четвер відставали від своїх аналогів, торгуючись у діапазоні від нуля до мінімального.

Китай значною мірою розчарував очікування інвесторів щодо додаткових заходів стимулювання, тоді як економічні умови країни продовжували погіршуватися протягом липня.

Слабкі показники ділової активності у США та єврозоні також знизили апетит до активів, орієнтованих на ризик, тоді як очікування нових сигналів щодо грошово-кредитної політики США від симпозіуму в Джексон-Хоулі змусило трейдерів насторожитися.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес