Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські фондові індекси зростають, оскільки надії на стимулювання Китаю компенсують похмурі данні з PMI

08:10 31.07.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій зросли в понеділок, продовживши ралі минулого тижня, оскільки оптимізм щодо додаткових заходів стимулювання з боку Китаю значно компенсував дані, що свідчать про подальше погіршення ділової активності в країні в липні.

Надії на менше підвищення процентних ставок у США також допомогли регіональним ринкам після того, як дані в п'ятницю показали, що показник інфляції Федеральної резервної системи знизився в червні.

Японські акції показали найкращі результати в регіоні, різко відновившись після втрат у п'ятницю, коли Банк Японії (BOJ) провів позапланову операцію з купівлі облігацій, щоб допомогти стримати стрибок прибутковості.

Nikkei 225 виріс на 1,4%, тоді як ширший TOPIX додав 1,3%, при цьому обидва індекси тепер повертаються до своїх 30-річних піків. Японські акції зросли навіть після того, як дані показали, що промислове виробництво у червні зросло менше, ніж очікувалося, а продаж великих рітейлерів впав.

Китайські ринки зміцнилися у понеділок після того, як Державна рада намітила додаткові заходи щодо стимулювання внутрішнього споживання та економічного зростання.

Рада оприлюднила заходи, спрямовані переважно на збільшення дискреційних витрат у роздрібній торгівлі, а також на підтримку ринків нерухомості та автомобілів.

Китайський індекс Shanghai Shenzhen CSI 300 зріс на 0,8%, а Shanghai Composite додав 0,6%. Зростання китайських акцій призвело до зростання гонконзького індексу Hang Seng на 1,6%, оскільки рада також оприлюднила заходи, спрямовані на підтримку найбільших технологічних компаній країни.

Але більше зростання стримувалося даними, що показують, що виробничий сектор Китаю у липні скоротився четвертий місяць поспіль, тоді як ширша ділова активність також погіршилася.

Дані показали, що китайська економіка все ще має труднощі після слабкого третього кварталу, і що для зростання найбільшої економіки Азії потрібна додаткова політична підтримка.

Інші азіатські акції зросли в понеділок: південнокорейський KOSPI виріс на 0,8%, тоді як більшість ринків Південно-Східної Азії зросли.

З іншого боку, ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 вказували на слабке відкриття, оскільки інвестори отримали прибуток після низки рекордних максимумів у липні.

Австралійський індекс ASX 200 торгувався у бічному тренді, оскільки інвестори причаїлися перед засіданням Резервного банку Австралії у вівторок.

Ринки розділилися з приводу того, чи продовжить банк підвищувати ставки. Хоча інфляція в країні останнім часом знизилася, вона, як і раніше, залишається набагато вищою за цільовий показник РБА в 2-3% на рік.

Нещодавні дані також показали, що ринок праці залишається сильним, що може стримувати інфляцію найближчими місяцями, викликаючи нові підвищення центрального банку.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес