Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Зниження активності у сфері M&A сприяє консолідації інвестиційно-банківського сектору - FT

 

Низька активність на ринку злиттів і поглинань (M&A) в поточному році сприяє консолідації інвестиційно-банківського сектору, інтерес до інвестиційних бутіків і брокерів з боку великих гравців збільшується, пише газета Financial Times.

Спад активності на ринку M&A, що розпочався 2022 року, різко контрастує з динамікою, що відзначалася 2021 року, коли глобальний обсяг злиттів і поглинань сягнув рекордного рівня завдяки буму на ринку акцій, а також економічним стимулам, запровадженим у період пандемії COVID-19.

Згідно з даними Refinitiv, сукупний обсяг угод M&A у світі в першому кварталі 2023 року становив $550,5 млрд, що на 45% менше, ніж за той самий період роком раніше. Більш того, показник є найнижчим із першого кварталу 2013 року, що зумовлено спадом активності в умовах погіршення перспектив світової економіки, а також банківських проблем як у США, так і в Європі.

У квітні цього року Deutsche Bank оголосив про купівлю невеликого британського інвестбанку Numis, а в травні японська фінкомпанія Mizuho Financial Group придбала американський Greenhill&Co.

Експерти вважають, що за збереження несприятливого ділового середовища кількість угод з купівлі фінкомпаній, головним бізнесом яких є організація M&A та IPO, збільшиться.

Великі банки фіксують хороші прибутки на тлі підйому відсоткових ставок, і придбання інвестиційних бутиків або, наприклад, компаній сфери управління статками є для них хорошою можливістю для диверсифікації бізнесу.

Deutsche Bank купив Numis, прагнучи посилити свій інвестиційно-банківський бізнес, розраховуючи на відновлення активності M&A в найближчі роки. Найбільший банк Німеччини заплатив за Numis 410 млн фунтів стерлінгів, що було на 72% вище за ринкову вартість фінкомпанії, яка різко знизилася минулого року.

Mizuho, яка купила Greenhill за $550 млн, зробила це для розширення інвестиційно-банківських операцій у США, водночас вона заплатила за Greenhill удвічі більше за його ринкову ціну.

Інша японська фінкомпанія - Daiwa Securities - минулого тижня заявила, що також розглядає можливість придбання невеликої компанії, що спеціалізується на організації угод M&A.

"Обсяги угод залишаються низькими вже деякий час, - зазначає аналітик KBW Мет Мун. - Я вважаю, що невеликі приватні інвестиційні бутіки опинилися в тому становищі, коли вони дійсно розглядають можливість продажу бізнесу".

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на вчора, 10:44
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9907  0,11 0,28 39,5500  0,09 0,23
EUR 42,2519  0,04 0,11 43,0159  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1350  0,02 0,04 39,1600  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес