Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Половина українців за конструктивну критику влади, майже третина – за її посилення – КМІС

15:56 10.06.2024 |

Політика

 

Половина опитаних українців (50%) вважає, що критика окремих дій влади має бути в конструктивних рамках, щоб не розхитували ситуацію в країні, водночас третина (31%) вважає, що вже зараз критика має бути жорсткою і безкомпромісною, йдеться в результатах дослідження, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 16-22 травня.

Серед опитаних лише 13% вважають, що зараз узагалі не слід допускати критику, решта 5% не змогли визначитися зі своєю думкою.

Половина українців за конструктивну критику влади, майже третина – за її посилення – КМІС

 

У регіональному розрізі розподіл думок досить схожий на заході, у центрі й на півдні України, де більшість (62-66%) вважає, що критика має бути в конструктивних рамках або її взагалі не має бути. Водночас на сході ситуація практично паритетна - 49% виступають за більш конструктивну критику, 47% наполягають на жорсткій безкомпромісній критиці.

Половина українців за конструктивну критику влади, майже третина – за її посилення – КМІС

 

У рамках цього ж опитування ставили запитання про довіру президенту України Володимиру Зеленському. Загалом главі держави довіряють 59% респондентів (із них повністю - 21%, скоріше - 38%), не довіряють - 36% (із них зовсім не довіряють - 22%, скоріше не довіряють - 14%).

Половина українців за конструктивну критику влади, майже третина – за її посилення – КМІС

 

Серед тих, хто зовсім не довіряє президенту, 62% вважають, що критика влади має бути жорсткою і безкомпромісною, однак навіть серед них третина (34%) вважає, що критика має бути щонайменше в конструктивних рамках. Водночас серед тих, хто скоріше не довіряє Зеленському, ситуація протилежна: більшість (59%) наполягає на конструктивних рамках для критики або взагалі є проти неї і 39% підтримують жорстку безкомпромісну критику.

Серед тих, хто довіряє президенту, 76-77% вважають, що критика має бути в конструктивних рамках або її взагалі не має бути. 18-20% респондентів кажуть про необхідність жорсткої безкомпромісної критики.

Виконавчий директор КМІС Антон Грушецький наголосив, що більшість українців підтримує конструктивну співпрацю з елементами здорової критики та без деструктивної агресивності, тому закликав владу, журналістів і громадських активістів також бути спокійними, виваженими і конструктивними.

"Результати опитування показують, що українці переважно займають досить прагматичну й виправдану позицію. Так, представники влади не повинні мати "імунітет" від критики на тлі повномасштабної війни. І водночас опозиційні політики, критично налаштовані журналісти та громадські активісти не повинні руйнувати стабільність і розхитувати ситуацію", - зазначив він.

Опитування проводили серед 1067 повнолітніх респондентів з усіх підконтрольних регіонів України методом інтерв'ю на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (CATI). За звичайних обставин статистична похибка такої вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищувала 3,4% для показників, близьких до 50%, і 1,5% для показників, близьких до 5%. В умовах війни, крім зазначеної формальної похибки, додається певне систематичне відхилення, але отримані результати зберігають високу репрезентативність.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,5184
 0,0197
0,05
EUR
1
43,4276
 0,1468
0,34

Курс обміну валют на сьогодні, 10:39
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3346  0,01 0,02 40,9375  0,03 0,07
EUR 43,4346  0,02 0,05 44,2129  0,02 0,04

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5400  0,01 0,01 40,5550  0,05 0,11
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес