Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Тарас Чорновіл: Кілька фраз про зустріч Порошенка й Трампа

12:46 22.09.2017 |

Політика

 

1.Доки всяке антиукраїнське паскудство займається в Україні словоблуддям, пробує розколоти й загнати в депресію все суспільство, а ще дискредитує нашу країну перед усім світом, є ті, хто спокійно роблять свою роботу. Роблять її по максимуму, витискуючи навіть те, що ще вчора видавалося неймовірним. І при цьому не опускаються до того, щоб відповідати на потоки бруду.

2. Почув зверхню фразу одного нардепа, що зустріч з Трампом була чисто протокольною і не більше. Ну наскільки треба самого себе отруїти жовчю, щоб таку дурість вимовити. Вже попередня (бачимо за всіма десятками результатів) була аж ніяк не ритуальною - контакт вибудовано, Трампу все необхідне в вуха вкладено, підтримку для наших ініціатив отримано. Вся команда президента США зараз говорить одним голосом те, що нам потрібно і що вкрай згубно для агресора. Та ще й економічні контакти та диверсифікацію енергопоставок задіяли. І, до речі, для Трампа, який є прихильником надкоротких зустрічей і переговорів уже тих пів години, а тим більше сьогоднішня година - це ознака абсолютно неформальної розмови. Він просто не витримує формальних переговорів у таких часових рамках.

Тому обоє переговорів були вельми результативними й довірливими. Про попередні ми вже можемо так судити за наслідками, а про нові за передумовами й попередніми заявами.

3. Уже можемо розраховувати на підтримку Америкою нашого варіанту мандату миротворчої місії. І ще одна деталь. Ризикну припустити, що проект відповідної резолюції буде вносити не Україна, а якраз США. Це такий маленький привіт групі політтехнологів, які другий день обурюються на радіохвилях, чому досі не оприлюднили НАШ проект. Шкода, що у нас нема статті в кодексі про колаборантство, бо така одностайна (й майже дослівна) вимога кількох цілком різних говорячих голів свідчить про скоординованість. А потрібно це саме Путіну, щоб ми винесли завчасу виключно свій проект, аби мати змогу провести дискредитаційну кампанію й потім, коли дійде до розгляду, заветувати його за якимись формальними (штучно створеними) зачіпками. Позиція Порошенка - спробувати переконати Трампа, щоб резолюцію й мандат для місії внесли США чи хоча б офіційно оголосили про повну підтримку. Зараз над цим ведеться робота, можливо вже є результат - не знаю. А зі Штатами Рашистан все рідше ризикує тягатися. Ця логіка зрозуміла всім більш-менш грамотним політикам і спеціалістам, але частина з них і далі пробує нав'язати нам путінський план.

3.Певна закритість від преси частини тем, які обговорювалися підштовхує до думки про успіх у переговорах щодо летальних озброєнь. Уже прогнозую, як за пару днів усі ті, хто досі розказують, як нам ці озброєння необхідні, але ми їх досі не отримали, бо "Порошенко не такий і просить не так", почнуть говорити протилежне. Ще не знаю, як всі ці тимошенківці, самопомочісти чи різні борцуни стануть аргументувати свою нову позицію, чому "американська зброя нам страшно зашкодить", бо ж не випадає їм дослівно повторювати аргументи путінського агітпропу. Хоча...

А що таке відносно нові озброєння для захисту й відбиття атак, найкраще ілюструє Афганістан. Радянські вертольоти й літаки повністю контролювали весь простір, і опір скоро б припинився через тотальне знищення всіх повстанців. А потім США надали стінгери й за тиждень-два все кардинально змінилося, атаки захлинулися й незабаром совармія покинула країну. При позиційній війні ці засоби не надто результативні, але хто впевнений, що в один день Путлєр не пошле війська вглиб України? Починати переговори й чекати на поставки тоді вже буде пізно.

4. Ну і особливо неприємна новина для нашої непримиренної опозиції - є вже дані, що під час переговорів представники команди Трампа коротко проаналізували наші реформи й висловили їм своє сприйняття та нерозуміння дій тих, хто блокують їх упровадження. Сам Трамп часом любить розкидатися порожніми компліментами, але в розмові брали участь: віце-президент Майк Пенс, дерсекретар Рекс Тіллерсон, радник президента з питань нацбезпеки Герберт Макмастер, представник США в Україні Курт Волкер. А ці хлопці на компліментарні фрази дуже скупі.

До речі, хоч візит і робочий, але до переговорів на найвищому рівні зазвичай запрошують і посла США в країні, звідки приїхав гість. Цього разу таких пропозицій пані послу не надійшло. І це привід задуматися всім тим, хто досі за рекомендацією американського посольства гарно підсідав на гранти, підспівував двозначним заявам посольства тощо. Чомусь думаю, що в декого фінансові потоки різко обміліють.

А взагалі візит виглядає дуже успішним. І переговори з Дональдом Трампом (другі за короткий час) явно не випадають із цього контексту.

Але це все десь там, за океаном, а тут у нас - суцільні "зрада" й "усепропало".

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
38,9744
 0,1746
0,45
EUR
1
42,4470
 0,2018
0,48

Курс обміну валют на вчора, 10:45
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,5222  0,15 0,38 39,0548  0,15 0,39
EUR 41,9667  0,18 0,43 42,7337  0,15 0,34

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9500  0,15 0,39 38,9750  0,16 0,40
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес