Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Індійські покупці венесуельської нафти припиняють імпорт через санкції

 

Індійські покупці венесуельської нафти, включаючи Reliance Industries Ltd. мільярдера Мукеша Амбані, припинили закупівлі у виробника ОПЕК до закінчення терміну дії санкцій у середині наступного місяця, повідомляє Bloomberg.

Reliance Industries, найбільший у країні покупець таких марок, як Merey, припинив нові закупівлі з Венесуели, щоб уникнути будь-яких ускладнень, якщо Вашингтон вирішить не продовжувати свою концесію після кінцевого терміну 18 квітня, повідомили джерела на умовах анонімності, обізнані з планами компанії.

Інші індійські нафтопереробні підприємства, такі як Indian Oil Corp. і HPCL-Mittal Energy Ltd., також призупинили свої закупівлі з тієї ж причини, кажуть джерела, знайомі з їхніми закупівлями.

Індійські, а також американські нафтопереробники збільшили імпорт дешевої венесуельської нафти з кінця минулого року через шестимісячну відмову від санкцій, поставивши їх у конкуренцію з китайськими покупцями, які продовжували купувати сиру нафту, незважаючи на обмеження. Зменшення потоків від південноамериканського виробника посилить тиск на постачання для Індії, оскільки імпорт з росії також скорочується через посилення контролю за торгівлею.

Зі слів Віктора Катона, віденського аналітика компанії Kpler, що займається аналізом даних, у квітні не очікується завантаження венесуельської нафти в Індію. Малоймовірно, що будь-які вантажі, які завантажуються наприкінці березня або на початку квітня, прибудуть в Індію ближче до кінцевого терміну 18 квітня або раніше, оскільки час доставки становить близько 45 днів.

За даними Kpler, танкери Caspar і Nissos Tinos, які завантажували нафту на венесуельському експортному терміналі Хосе в середині березня, сигналізують про Джамнагар і Парадіп в Індії. Очікується, що кораблі прибудуть у місця призначення у квітні. Згідно з офіційними програмами, спочатку завантаження обох суден було заплановано на лютий. Пізніше їхні графіки було відкладено через низькі запаси в портах Венесуели, як свідчать документи.

Згідно з даними Kpler, Індія отримала цього року 10 млн барелів венесуельської сирої нафти, і ще 6 млн барелів перебувають на шляху. Нафта виробника ОПЕК - одна з найдешевших для індійських нафтопереробників. Згідно з урядовими даними, у січні середня її вартість становила $60,60 за барель проти $78,80 за барель російської нафти.

Наступного місяця США можуть відновити санкції, якщо визнають, що Венесуела порушила угоду про проведення вільних і чесних виборів. Президент Ніколас Мадуро збирається балотуватися на третій термін поспіль у липні цього року, і він майже впевнений у перемозі після дискваліфікації свого головного суперника.

Повернення санкцій США може включати період згортання для трейдерів і судноплавних компаній, щоб завершити свої операції без покарання. 2019 року це становило 90 днів.

За матеріалами: EnKorr
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на вчора, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес