Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Золото утримує недавнє зростання, оскільки невизначеність щодо дій ФРС зберігається

08:45 16.11.2023 |

Фінанси

 

Ціни на золото стабілізувалися в четвер, але призупинили недавнє відновлення, після того, як сильніші, ніж очікувалося, дані щодо роздрібних продажів у США породили деяку невизначеність стосовно спрямування грошово-кредитної політики США.

Жовтий метал трохи впав у середу після двох днів сильного зростання поспіль, оскільки долар відновився з мінімуму за 2,5 місяці, а прибутковість казначейських облігацій зупинила нещодавнє зниження.

Попиту на безпечне золото трохи сприяли переговори на високому рівні між США та Китаєм, коли президенти Сі Цзіньпін та Джо Байден зустрілися у Сан-Франциско. Зустріч, схоже, призвела до деякого покращення китайсько-американських відносин: обидві сторони погодилися знову відкрити військові канали.

Але коментар Байдена після зустрічі, в якому він назвав Сі «диктатором», загрожують потенційно дратувати Пекін.

О 07:16 EET спотове золото зросло на 0,2% до $1963,26 за унцію, а ф'ючерси на золото з терміном дії, що закінчується в грудні, зросли на 0,1% до $1965,85 за унцію. Обидва інструменти різко відновилися з тритижневого мінімуму на початку цього тижня.

Дані, опубліковані напередодні, показали, що в жовтні роздрібні витрати в США залишалися стійкими . Ці дані дещо компенсували оптимізм із приводу недавнього зниження інфляції в США, враховуючи, що воно все ще може передвіщати жорсткий ціновий тиск протягом найближчих місяців. Інфляція все ще залишалася значно вищою за річний цільовий показник ФРС у 2%.

Дані з роздрібних продажів спровокували відновлення долара та прибутковості казначейських облігацій, що чинило тиск на золото та зупинило дводенне ралі жовтого металу.

М'якіші, ніж очікувалося, показники інфляції за жовтень, опубліковані раніше цього тижня, посилили ставки на те, що Федеральна резервна система перестала підвищувати процентні ставки. Хоча ці ставки, як і раніше, актуальні, дані щодо роздрібних продажів у середу викликали сумніви щодо того, як довго ставки в США залишатимуться високими.

ФРС сигналізувала про спрямування до майбутнього підвищення ставок на основі даних. Але представники ФРС також нещодавно підтвердили, що ставки залишатимуться високими ще тривалий час.

Такий сценарій не обіцяє нічого доброго для золота, враховуючи, що вищі ставки збільшують альтернативну вартість інвестицій у зливки. Ця тенденція обмежила значне зростання цін на золото цього року, утримуючи ціни значно нижче за бажаний рівень у 2000 доларів за унцію.

Серед промислових металів ціни на мідь впали в четвер, наслідуючи дані, які показали ще більшу слабкість китайського ринку нерухомості.

Ф'ючерси на мідь, термін дії яких спливає у грудні, впали на 0,3% до $3,7012 за фунт.

Дані показали, що ціни на житло в Китаї продовжували знижуватись у жовтні, не приносячи особливого полегшення сектору нерухомості, що становить майже чверть економіки Китаю.

Цей сектор також є ключовим фактором попиту на мідь. Тим не менш, ціни на мідь зберегли більшу частину свого зростання цього тижня, оскільки інші індикатори, особливо промислове виробництво, продемонстрували певну стійкість найбільшого імпортера міді у світі.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес