Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції падають на тлі побоювань дефолту, Nvidia підштовхує акції виробників чіпів

08:38 25.05.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій впали в четвер, оскільки побоювання з приводу дефолту в США зберігалися на тлі невеликого прогресу у підвищенні стелі боргу, хоча акції виробників чіпів показали вищі результати, йдучи за оптимістичним прогнозом від Nvidia.

Японський індекс Nikkei 225 зріс на 0,6%, переважно завдяки зростанню майже на 16% акцій виробника обладнання для тестування напівпровідників Advantest Corp.

Зростання акцій інших виробників мікросхем, таких як виробник пластин SUMCO Corp та Tokyo Electron Ltd, допомогло Nikkei повернутися до 33-річного максимуму після деяких втрат цього тижня.

Корпорація Nvidia виросла на нічних торгах після того, як прибуток виробника відеокарт у першому кварталі перевершив очікування. Також був спрогнозований вищий дохід на тлі високого попиту з боку розробників штучного інтелекту.

Позитивний прогноз Nvidia покращив перспективи для сектора виробництва чіпів, який інакше бореться з потенційним уповільненням попиту за умов погіршення світових економічних умов.

Це дало користь іншим виробникам мікросхем: південнокорейська компанія Samsung Electronics Co Ltd зросла на 1%. Акції Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, що також є великим постачальником Nvidia, підскочили майже на 3%, що сприяло зростанню індексу Taiwan Weighted на 0,6%.

Але загалом азіатські ринки відступили, переймаючи слабкість з боку Волл-стріт, оскільки законодавці США відзначили повільний прогрес у переговорах щодо підвищення стелі боргу. Настрій також погіршився через те, що рейтингове агентство Fitch відзначило потенційне зниження кредитного рейтингу США у разі дефолту.

Занепокоєння з приводу нової хвилі COVID у Китаї також вдарило по регіональних акціях, оскільки китайський уряд попередив, що новий спалах може досягти піку до кінця червня. Хоча симптоми нового варіанту COVID слабо виражені, ринки побоюються подальших збоїв у відновленні економіки Китаю, яке вже у квітні, мабуть, сповільнилося.

Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 та Shanghai Composite впали приблизно на 0,5% та 0,7% відповідно, а гонконгський індекс Hang Seng впав на 1,9%. Акції Orient Overseas International Ltd показали найгірші результати на Hang Seng, впавши більш ніж на 6% через конфлікт з збанкрутілим рітейлером товарів для дому Bed Bath & Beyond.

Інші ринки також відступили: австралійський ASX 200 впав на 0,9%, оскільки падіння цін на сировинні товари завдало шкоди місцевим важкоатлетам гірничодобувної галузі.

Південнокорейський KOSPI впав на 0,4%, а зведений філіппінський індекс впав на 0,3%.

Інвестори, як і раніше, насторожено ставляться до ризикованих активів на тлі зростаючих побоювань дефолту США, який може спровокувати рецесію і мати руйнівні наслідки для світової економіки.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7879
 0,1842
0,47
EUR
1
42,3821
 0,1032
0,24

Курс обміну валют на вчора, 11:13
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4537  0,11 0,28 39,9930  0,10 0,24
EUR 42,1926  0,09 0,20 42,9974  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7600  0,25 0,63 39,8100  0,26 0,66
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес