Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Єна перерве тритижневу смугу невдач через банківські потрясіння та падіння долара

08:45 05.05.2023 |

Фінанси

 

У п'ятницю єна була близька до свого першого тижневого зростання майже за місяць, чому сприяв попит на активи-прихістку на тлі хвилювань, що розгортаються в банківському секторі США, тоді як долар впав, оскільки трейдери розраховували на більш агресивне зниження ставок Федеральною резервною системою у майбутньому.

Євро відійшов від свого недавнього річного піку і становить 1,1043 долара після того, як Європейський центральний банк (ЄЦБ) у четвер сповільнив темпи підвищення процентної ставки, піднявшись на 25 базисних пунктів, хоча єдина валюта, як і раніше, вища проти ковзного долара.

Хоча президент ЄЦБ Крістін Лагард сигналізувала про подальше посилення політики, ринки знизили свої очікування щодо подальшого зростання ставок.

"На своїй прес-конференції Лагард була войовничою, але я думаю, що фінансові ринки насправді не купилися на її думку про подальше підвищення ставок у найближчі місяці", - сказала Керол Конг, валютний стратег з Commonwealth Bank of Australia.

На ширшому валютному ринку єна зросла на понад 0,2% до 133,96 за долар і продемонструвала щотижневе зростання більш ніж на 1,5%, перервавши втрати три тижні поспіль.

"Японська єна поступово повернула собі привабливість статусу прихістку, і її безперечно підтримували побоювання з приводу регіональних банків США і пов'язаний з цим попит на притулок", - сказав Конг.

Поглиблення кризи в регіональних банках США тримає інвесторів у напрузі, а тиск на регулюючі органи США зростає, щоб вони зробили додаткові кроки для зміцнення сектора.

Акції PacWest Bancorp впали в четвер, потягнувши за собою інших регіональних кредиторів після того, як план Лос-Анджелесського банку з вивчення стратегічних варіантів посилив побоювання інвесторів.

Канадська група Toronto-Dominion Bank Group у той же день також скасувала поглинання First Horizon Corp за 13,4 млрд. доларів, що є ще однією ознакою стресу в секторі.

З того часу трейдери розраховували на більш агресивне зниження ставок ФРС, при цьому ф'ючерси на фонди ФРС вбачають невелику ймовірність того, що зниження може статися вже в червні і до кінця року.

Це залишило долар загалом приглушеним, а індекс долара впав на 0,18% до 101,16.

Австралійський долар і ківі були одними з найбільших бенефіціарів ковзаючого долара, кожен з яких зріс більш ніж на 0,5% і досягнув багатотижневих максимумів.

Стерлінг додав 0,27% до 1,26085 доларів.

«Для червневого рішення ФРС дані щодо інфляції та показники зайнятості... поряд зі стандартами банківського кредитування матимуть ключове значення для спостереження. Переговори про стелю боргу є ще одним важливим ризиком», - сказала Соня Мескін, голова макроекономічного відділу США у BNY Mellon.

"Ми вважаємо, що ФРС навряд чи розгляне можливість зниження ставок до 2024 року".

Квітневий звіт про зайнятість у несільськогосподарському секторі має бути представлений пізніше у п'ятницю, це наступний важливий показник, який надасть додаткові відомості про боротьбу ФРС з інфляцією.

Дані, опубліковані раніше цього тижня, показали, що сектор послуг США зберіг стійкі темпи зростання у квітні, припускаючи, що інфляція залишається стійкою, тоді як приватні роботодавці США збільшили кількість наймів минулого місяця.

Австралійський долар зріс на 0,62% до 0,6735 долара після досягнення двотижневого піку раніше на сесії.

Ківі досяг місячного максимуму 0,6317 долара.

Резервний банк Австралії у своїй щоквартальній заяві про грошово-кредитну політику в п'ятницю попередив, що ризики для інфляції знаходяться на позитивному боці, враховуючи низьке зростання продуктивності, зростання цін на енергоносії та зростання орендної плати, оскільки зростання населення перевищує всі очікування.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3561
 0,0408
0,10
EUR
1
42,3983
 0,0624
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 11:07
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2960  0,04 0,09 39,8444  0,03 0,07
EUR 42,2200  0,04 0,10 42,9672  0,05 0,11

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4300  0,05 0,13 39,4500  0,01 0,03
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес