Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар дешевшає, оскільки інвестори оцінюють ризик втілення сценарію «Армагедон-рецесії»

13:23 16.02.2023 |

Фінанси

 

Долар шкопиртнув у четвер, оскільки інвестори скупили валюти з вищим ризиком після того, як низка сильних економічних даних США зміцнила впевненість у перспективах глобального зростання, навіть незважаючи на те, що Федеральна резервна система, схоже, має намір ще більше підвищити відсоткові ставки.

Дані Міністерства торгівлі США показали в середу, що роздрібний продаж у Сполучених Штатах різко зріс у січні після двох послідовних щомісячних спадів, викликаних покупками дорогих товарів, таких як автомобілі та інші товари.

Це сталося через день після того, як дані про інфляцію в США показали, що споживчі ціни сповільнюються, але все ще залишаються стійкими. Дані за початок цього місяця також показали, що зростання кількості робочих місць у США різко прискорилося у січні, що вказує на стійкість економіки.

Проте питання для спостерігачів за ринком полягає в тому, наскільки добре економіка може продовжувати триматися, особливо з урахуванням того, що ставки набагато вищі, ніж багато хто спочатку передбачав.

«Дані надходять добре, і вони змушують людей оцінювати сценарій «Армагедон-рецесія», на який всі очікували на початку року, але я не впевнений, що одного індексу споживчих цін і одного звіту про роздрібні продажі достатньо, щоб знову думати, що з економікою все гаразд», - сказав стратег TraderX Майкл Браун.

"Звучить логічно, але зворотний бік цього - якщо трохи пограти в адвоката диявола - полягає в наступному: високі ставки надовго, але чи може економіка витримувати ставку 5,5% протягом особливо довгого часу?"

Ринок процентних ф'ючерсів або крива показує, що ставки в США можуть досягти піку близько 5,25% до липня, а потім впасти до 5,0% до кінця року.

«Я сказав би, що якщо ви погляните на криву, то побачите, що в період з липня по грудень вона оцінює скорочення на 30 базисних пунктів. Крива каже, що економіка не зможе цього витримати», - сказав Браун.

Індекс долара США впав на 0,1% - до 103,67 після досягнення шеститижневого максимуму 104,11 напередодні.

Очікування щодо грошово-кредитної політики США різко змінилися навіть із початку місяця. 1 лютого ринки були розраховані на пік 4,83% до липня з падінням до 4,5% до кінця року.

Докази економічної сили підірвали долар у четвер, але надали імпульсу акціям та сировинним товарам.

«Якщо ми зробимо крок назад, дані США, які краще, ніж очікувалося, мають підтримати картину глобального зростання. Крім того, історія відкриття Китаю ще не повністю розігралася, і якщо дані найближчими тижнями почнуть показувати зростання активності, то це має бути гарною ознакою для глобального зростання», - сказав Крістофер Вонг, валютний стратег OCBC.

Через падіння курсу долара євро виріс на 0,2% до 1,07095 долара, досягнувши шеститижневого мінімуму раніше цього тижня. Тим не менш, він, як і раніше, на 11,5% вищий за 20-річний мінімум кінця вересня.

Фунт стерлінгів зріс на 0,21% до 1,2064 долара після втрати понад 1% у середу.

У січні інфляція у Великій Британії сповільнилася більше, ніж очікувалося, і з'явилися ознаки того, що ціновий тиск знижується в таких секторах економіки, як сфера послуг, за якими Банк Англії уважно стежить.

Банк Англії вже заявив, що може припинити підвищувати ставки у березні, і дані щодо інфляції в середу підтвердили цю думку.

Тим часом єна значно зросла, внаслідок чого долар упав на 0,3% до 133,73, а євро - на 0,1% до 143,16. Трейдери єни чекають на виступ Кадзуо Уеди, кандидата на посаду наступного керуючого Банку Японії, на слуханнях щодо затвердження в нижній палаті парламенту 24 лютого.

Інші валюти, пов'язані з ризиком, одержали імпульс. Австралійський долар зріс на 0,3% до 0,6929 долара після падіння більш ніж на 0,5% на початку сесії після несподіваного падіння даних із зайнятості в Австралії за січень.

Новозеландський долар зріс на 0,34% до 0,6302 долара, але був неподалік шеститижневого мінімуму середи в 0,6253 долара, тоді як офшорний юань Китаю залишався стабільним на рівні 6,864 за долар, що є найслабшим показником за шість тижнів. .

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес