Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта відновлюється після вбивства лідера Хамасу в Ірані, але Китай обмежує зростання

 

Ф'ючерси на нафту виросли більш ніж на 1 долар за барель з 7-тижневого мінімуму в середу після того, як вбивство лідера Хамасу Ісмаїла Ханії в Ірані посилило напруженість на Близькому Сході, але ціни залишаються під тиском побоювань щодо слабкого попиту в Китаї.

Вересневі ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:46 EET виросли на $1,17, або на 1,5%, до $79,80 за барель, в той час як більш активний жовтневий контракт був на рівні $79,18, що на $1,11 вище.

Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate подорожчали на 1,15 долара, або на 1,5%, до 75,88 долара за барель. І Brent, і WTI впали приблизно на 1,4% у вівторок, закрившись на найнижчих рівнях за останні сім тижнів.

Напруженість на Близькому Сході зросла після повідомлень про те, що в Ірані було вбито лідера ХАМАСу Ісмаїла Ханію, згідно із заявою палестинського бойового угрупування ХАМАС та повідомленням іранських державних ЗМІ в середу.

Це сталося наступного дня після того, як ізраїльський уряд заявив, що у вівторок під час авіаудару по Бейруту у відповідь на суботній транскордонний ракетний обстріл Ізраїлю було вбито найвищого командира «Хезболли».

Остання атака відбулася, незважаючи на дипломатичні зусилля офіційних осіб США і ООН, спрямовані на запобігання серйозної ескалації, яка могла б розпалити конфлікт на всьому Близькому Сході.

Окремо Сполучені Штати також завдали удару по Іраку під час останнього конфлікту в регіоні.

«Я думаю, що все це разом, безумовно, підвищило шанси на ескалацію на Близькому Сході», - сказав аналітик ІГ Тоні Сікамор.

«Варто також відзначити, що після трьох тижнів падіння довгі позиції зі спекулятивних рахунків у сирій нафті значно скоротилися. Отже, умови дозріли для відскоку».

Тим не менш, Brent і WTI можуть зазнати в липні найбільших місячних втрат з 2023 року через тривале занепокоєння щодо перспектив попиту в Китаї та очікування, що ОПЕК+ дотримуватиметься своєї поточної угоди про скорочення видобутку і почне згортати деякі скорочення з жовтня, незважаючи на нещодавнє різке падіння цін на нафту.

Міністри країн-експортерів нафти та їхніх союзників на чолі з Росією, або ОПЕК+, як називають цю групу, проведуть онлайн-засідання спільного міністерського моніторингового комітету (СММК) у четвер о 10:00 за Гринвічем.

Уповільнення попиту на паливо в Китаї, найбільшому в світі імпортері сирої нафти і найбільшому учаснику зростання світового попиту, також тисне на нафтові ринки.

Виробнича активність в Китаї в липні скоротилася на третій місяць, як показало офіційне опитування фабрик в середу, зберігаючи очікування того, що Пекіну потрібно буде запустити більше стимулів, оскільки затяжна криза власності і відсутність гарантій зайнятості гальмують зростання.

«Я думаю, що історія з Китаєм також добре врахована в цінах - це те, що призвело до зниження ринку в останні тижні», - сказав глава відділу досліджень сировинних товарів ING Уоррен Паттерсон (Warren Patterson).

У США запаси нафти, бензину і дистилятів впали минулого тижня, згідно з ринковими джерелами, які посилаються на дані Американського інституту нафти, опубліковані у вівторок.

Дані від Управління енергетичної інформації будуть опубліковані в середу о 10:30 ранку за східним часом (14:30 за Гринвічем).

Десять аналітиків, опитаних Reuters, вважають, що запаси нафти в середньому скоротилися на 1,1 млн барелів за тиждень до 26 липня.

Які акції варто купувати в найближчий час?

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0291
 0,0187
0,05
EUR
1
44,4181
 0,0126
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 10:14
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7294  0,02 0,05 41,3265  0,04 0,09
EUR 44,1553  0,02 0,04 44,8706  0,08 0,17

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0250  0,04 0,10 41,0500  0,03 0,07
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес