Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту стабільні, оскільки зменшення запасів у США компенсує уповільнення попиту в Китаї

 

Ціни на нафту були стабільними в середу, а світовий еталон Brent коливався біля місячного мінімуму, якого він досяг на попередній сесії, оскільки ознаки ослаблення зростання попиту в Китаї зіткнулися з перспективою скорочення запасів нафти в США.

Ф'ючерс на нафту марки Brent о 05:15 EET знизився на 4 центи до $83,69 за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate також подешевшали на 4 центи до 80,72 долара.

Обидва бенчмарки знизились протягом трьох попередніх сесій, а ф'ючерси на нафту марки Brent у вівторок торгувались на рівні 83,30 доларів США, що є найнижчим показником з 17 червня.

За словами Пріянки Сачдеви, старшого ринкового аналітика сінгапурської брокерської компанії Phillip Nova, скорочення запасів у США є фактором, що обмежує падіння цін на нафту, в той час як побоювання щодо попиту з боку Китаю продовжують впливати на настрої інвесторів.

«А стабільні дані по роздрібній торгівлі в США вказують на те, що економіка все ще здорова, незважаючи на більш високу вартість запозичень. Це нейтралізує побоювання щодо уповільнення економіки США і побоювання щодо зниження попиту на нафту».

Згідно з офіційними даними, опублікованими на початку цього тижня, економіка Китаю, найбільшого світового імпортера нафти, у другому кварталі зросла на 4,7%, що є найповільнішим зростанням з першого кварталу 2023 року.

Сильніший долар США також вплинув на ціни на нафту, зазначає аналітик ANZ Bank Деніел Хайнс у своїй замітці. Індекс долара в середу трохи виріс третю сесію поспіль, що зробило нафту дорожчою для інвесторів, які тримають інші валюти.

У Сполучених Штатах, найбільшому в світі виробнику і споживачеві нафти, запаси сирої нафти впали на 4,4 мільйона барелів за тиждень, що закінчився 12 липня, повідомили джерела на ринку з посиланням на дані Американського інституту нафти.

Аналітики, опитані агентством Reuters, очікували, що запаси нафти скоротяться на 33 000 барелів. Управління енергетичної інформації США опублікує офіційний звіт про запаси о 14:30 за Гринвічем.

Підтримуючи ціни на нафту, роздрібні продажі в червні не змінилися, оскільки падіння доходів в автосалонах було компенсоване загальним зростанням в інших галузях, що свідчить про стійкість споживачів, яка зміцнила перспективи економічного зростання в другому кварталі.

Тим часом зростання геополітичних ризиків також допомагає обмежити падіння цін на нафту, кажуть аналітики Growmark Energy.

Нафтовий танкер під прапором Ліберії оцінював пошкодження і розслідував можливий розлив нафти після того, як він був атакований єменськими хуситами в Червоному морі, повідомив у вівторок Об'єднаний центр морської інформації Червоного моря і Аденської затоки (JMIC).

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес