Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта дешевшає, оскільки сильний долар тисне на сировинні ринки

 

Ціни на нафту знизилися в понеділок, коли знову з'явилися побоювання щодо підвищення процентних ставок на довший термін, що призвело до зростання курсу долара, нівелюючи підтримку нафтових ринків з боку геополітичної напруженості і скорочення поставок країнами ОПЕК+.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 06:17 EET подешевшали на 5 центів до 85,19 доларів за барель, після зниження на 0,6% у п'ятницю. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate коштували $80,66 за барель, що на 7 центів нижче.

"Долар США відкрив торги сьогодні вранці і, схоже, піднявся вище після того, як в п'ятницю ввечері вийшли кращі дані по індексу ділової активності в США і політичні побоювання напередодні виборів у Франції", - сказав Тоні Сікамор, ринковий аналітик IG, що базується в Сіднеї.

Сильніший долар робить деноміновані в доларах товари менш привабливими для власників інших валют.

Індекс долара, який вимірює курс долара по відношенню до шести основних валют, виріс в п'ятницю і трохи піднявся в понеділок після того, як дані індексу менеджерів із закупівель показали, що ділова активність в США в червні досягла 26-місячного максимуму.

Проте, обидва еталонні контракти на нафту виросли минулого тижня приблизно на 3% на ознаках зростання попиту на нафтопродукти в США, найбільшому споживачеві у світі, а також на тлі скорочення обсягів видобутку ОПЕК+, що стримувало пропозицію.

Запаси нафти в США скоротилися, в той час як попит на бензин зростав сьомий тиждень поспіль, а споживання авіаційного палива повернулося до рівня 2019 року, відзначають аналітики ANZ в своїй записці.

Аналітики ING на чолі з Уорреном Паттерсоном відзначають, що спекулянти також стали більш конструктивно ставитися до нафти влітку і збільшили свої чисті довгі позиції в ICE Brent.

"Ми залишаємося прихильними до ринку нафти, оскільки дефіцит у третьому кварталі має посилити нафтовий баланс", - зазначають аналітики.

Геополітичні ризики на Близькому Сході, пов'язані з кризою в секторі Газа і збільшенням кількості атак українських безпілотників на російські нафтопереробні заводи, також підтримують ціни на нафту.

В Еквадорі державна нафтова компанія Petroecuador оголосила форс-мажор щодо поставок важкої нафти сорту Napo на експорт після зупинки ключового трубопроводу і нафтових свердловин через сильні дощі, повідомили джерела в п'ятницю.

У США кількість діючих нафтових бурових установок минулого тижня скоротилася на три одиниці до 485, що є найнижчим показником з січня 2022 року, повідомила компанія Baker Hughes у своєму звіті в п'ятницю.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,7476
 0,1063
0,26
EUR
1
43,6977
 0,0124
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 10:20
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3642  0,08 0,20 40,9388  0,06 0,14
EUR 43,4277  0,09 0,22 44,1338  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7000  0,04 0,10 40,7150  0,04 0,09
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес