Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту падають через слабкий споживчий попит у США та дані з Китаю

 

Ціни на нафту впали на азіатських торгах у понеділок після того, як п'ятничне опитування показало зниження споживчого попиту в США, а також на тлі зростання травневого видобутку нафти в Китаї, який є найбільшим світовим імпортером нафти.

Світові ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:30 EET з поставкою в серпні знизились на 29 центів, або на 0,4%, до 82,33 долара за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate з поставкою в липні також знизилися на 29 центів до 78,16 долара за барель.

Більш активний серпневий контракт на нафту WTI також знизився на 0,4% до 77,76 доларів за барель.

Це послідувало за падінням цін у п'ятницю після того, як опитування показало, що споживчі настрої в США впали до семимісячного мінімуму в червні, коли домогосподарства були стурбовані своїми особистими фінансами та інфляцією.

Тим не менш, обидва еталонні контракти все одно зросли майже на 4% минулого тижня, що є найвищим тижневим зростанням у відсотковому вираженні з квітня, завдяки ознакам посилення попиту на паливо.

"Минулого тижня потужне ралі було викликане прогнозами високого попиту на нафту у 2024 році з боку ОПЕК+ та МЕА. Однак, враховуючи зацікавленість ОПЕК в сирій нафті, існує певний скептицизм щодо прогнозів ОПЕК", - сказав Тоні Сікамор, ринковий аналітик IG в Сінгапурі.

"П'ятничні слабкі показники споживчої довіри в США свідчать про те, що стійкість американського споживача і економіки США буде перевірена на міцність, оскільки домогосподарства витрачають свої заощадження на боротьбу з підвищенням процентних ставок і зростанням вартості життя", - додав він.

Тим часом, внутрішній видобуток нафти в Китаї в травні виріс на 0,6% в річному обчисленні до 18,15 млн. тонн, згідно з даними, опублікованими Національним бюро статистики в понеділок.

З початку року видобуток склав 89,1 млн тонн, що на 1,8% більше, ніж роком раніше. Видобуток сирої нафти в країні в травні впав на 1,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року до 60,52 млн. тонн, а з початку року склав 301,77 млн. тонн, що на 0,3% більше, ніж рік тому.

Травневе промислове виробництво в країні відстало від очікувань, а уповільнення в секторі нерухомості не показало жодних ознак ослаблення, що збільшило тиск на Пекін з метою підтримання зростання.

Шквал даних у понеділок був здебільшого негативним, що підкреслює нерівномірність відновлення другої за величиною економіки світу.

На геополітичному фронті побоювання ширшої війни на Близькому Сході збереглися після того, як у неділю ізраїльські військові заявили, що посилення транскордонних обстрілів Ізраїлю з боку ліванського руху Хезболла може спровокувати серйозну ескалацію.

Після відносно інтенсивних обстрілів протягом останнього тижня, в неділю спостерігалося помітне зниження інтенсивності вогню з боку Хезболли, в той час як ізраїльські військові заявили, що вони завдали кілька повітряних ударів по угрупованню на півдні Лівану.

У понеділок ринки в ключовому центрі торгівлі нафтою Сінгапурі та інших країнах регіону були закриті на державне свято.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,6545
 0,1040
0,26
EUR
1
43,5450
 0,0262
0,06

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3180  0,04 0,09 40,9236  0,02 0,04
EUR 43,2952  0,10 0,23 44,0648  0,07 0,16

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,6850  0,21 0,52 40,7000  0,21 0,52
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес