Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта відновлюється, оскільки скорочення видобутку ОПЕК+ переважає побоювання щодо Китаю та США з приводу попиту

 

Ціни на нафту трохи відновилися в середу після тривалого зниження, оскільки ознаки обмеженості пропозиції на тлі скорочення видобутку великими виробниками переважили побоювання щодо зростання попиту в Китаї та США, двох найбільших у світі споживачів сирої нафти.

Ф'ючерси на нафту Brent о 06:40 EET виросли на 17 центів до $82,21 за барель після падіння на попередніх чотирьох сесіях, у той час як ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate зросли на 19 центів до $78,34 за барель, після зниження в останні два дні.

Цільовий показник економічного зростання Китаю на 2024 рік на рівні близько 5%, встановлений у вівторок, не включає масштабні плани стимулювання, які могли б підтримати економіку країни, що відчуває труднощі, що посилило побоювання, що зростання попиту в країні може відставати цього року.

"Ринок хотів отримати більш детальну інформацію про те, як Китай має намір досягти свого цільового показника зростання на рівні 5% у 2024 році, і, зокрема, сподівався побачити подальше бюджетне розширення, яке допоможе досягти цільового показника зростання", - сказав Тоні Сікамор, ринковий аналітик IG у Сіднеї.

Ринки з нетерпінням чекають на піврічний виступ голови Федеральної резервної системи США Джерома Пауелла перед Конгресом у середу і четвер, а також п'ятничних даних із зайнятості в США, сказав Сікамор.

Очікується, що п'ятничні дані щодо зайнятості в несільськогосподарському секторі США покажуть збільшення кількості робочих місць на 200 000 у лютому після зростання на 353 000 у січні, згідно з опитуванням економістів Reuters.

Коментарі Пауелла та дані щодо зайнятості можуть дати більш чіткий напрямок щодо відсоткових ставок у США, а ознаки зниження ставок ФРС будуть розглядатися як позитивні для економіки та попиту на нафту.

Проте, ціни на нафту отримали підтримку завдяки оголошенню в неділю про те, що Організація країн-експортерів нафти та її союзники (ОПЕК+) продовжили скорочення видобутку на 2,2 мільйона барелів на день до кінця другого кварталу.

Продовження створило деяку нестачу постачань, особливо на азіатських ринках, а також перебої в русі нафтових танкерів внаслідок атак на Червоному морі ополченців-хуситів у Ємені.

Деніел Хайнс, старший стратег із сировинних товарів ANZ, у своїй замітці в середу визнав, що ринки схильні уникати ризику, незважаючи на "постійні ознаки напруженості на фізичному ринку". Він додав, що скорочення видобутку ОПЕК+ «повільно просувається ринком».

Ознаки фізичної напруженості стали очевидними, коли Саудівська Аравія, найбільший у світі експортер нафти, оголосила в середу про незначне підвищення цін на квітневий продаж сирої нафти в Азію, свій найбільший ринок.

Перший із двох звітів про запаси в США, представлених цього тижня галузевою групою Американського інституту нафти, показав, що запаси сирої нафти в США зросли на 423,00 барелів за тиждень, що завершився 1 березня, повідомили джерела на ринку, що набагато менше, ніж збільшення на 2,1 мільйона барелів, очікуване аналітиками в опитуванні Reuters.

За даними API, запаси бензину скоротилися на 2,8 мільйона барелів, а запаси дистилятного палива - на 1,8 мільйона барелів.

Офіційні дані Управління енергетичної інформації США будуть опубліковані в середу о 17:30 EET.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6196
 0,1010
0,25
EUR
1
42,7495
 0,0653
0,15

Курс обміну валют на вчора, 11:09
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4258  0,01 0,02 39,9850  0,00 0,01
EUR 42,4325  0,05 0,13 43,1567  0,05 0,12

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5600  0,25 0,63 39,6300  0,20 0,51
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес