Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта зростає, оскільки інвестори стежать за подіями на Близькому Сході

 

Ціни на нафту зросли в понеділок, оскільки трейдери побоювалися ризиків перебоїв у постачанні на Близькому Сході після ударів американських та британських військ, спрямованих на те, щоб перешкодити ополченцям-хуситам у Ємені атакувати кораблі у Червоному морі.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 06:05 EET подорожчали на 13 центів, або 0,2%, до $78,42 за барель після підвищення на 1,1% у п'ятницю. Нафта марки West Texas Intermediate торгувалася на рівні $72,73 за барель, збільшившись на 5 центів, або 0,1% після зростання майже на 1% на попередній сесії.

Минулого тижня індекси підскочили більш ніж на 2% і досягли найвищого внутрішньоденного рівня цього року після того, як сили США та Великобританії завдали десятки повітряних ударів по силах хуситів у відповідь на багатомісячні напади на судна Червоного моря, які бойовики, яких підтримує Іран, назвали відповіддю на війну у секторі Газа.

«З огляду на ескалацію ситуації в Червоному морі, на ринку існують ризики з боку пропозиції», - сказав Уоррен Паттерсон, керівник відділу досліджень сировинних товарів в ING. «Однак наразі ми не бачимо жодного впливу на постачання нафти. І я думаю, нам знадобиться значна ескалація, перш ніж це станеться».

У неділю ополченці-хусити пригрозили «сильною та ефективною відповіддю» після того, як Сполучені Штати вночі завдали ще одного удару, що посилило напруженість. Пізніше США заявили, що збили ракету, випущену одним із їхніх кораблів з районів Ємену, де проживають хусити.

Президент Джо Байден заявив, що Сполучені Штати направили до Ірану приватне повідомлення про напади хуситів.

Декілька власників танкерів трималися подалі від Червоного моря, а кілька танкерів змінили курс у п'ятницю після ударів, хоча трейдери все ще стежили за реакцією Ірану та його впливом на постачання в Ормузькій протоці, найважливішому нафтовому перевалочному пункті у світі.

«Оскільки конфлікт на Близькому Сході нині не впливає на видобуток нафти, премія за геополітичний ризик, закладена в ціни на нафту, тепер здається скромною, виходячи з волатильності опціонів, що передбачається», - зазначають аналітики Goldman Sachs у записці.

«Хоча, на нашу думку, це малоймовірно, ми вважаємо, що ціни на нафту зростуть на 20% за перший місяць перерви в Ормузькій протоці і можуть тимчасово подвоїтися у разі менш ймовірної тривалої перерви».

У Лівії люди, які протестують проти ймовірної корупції, пригрозили закрити ще два нафтогазові об'єкти після закриття 7 січня родовища Шарара з продуктивністю 300 000 барелів на день.

У США енергетичні та газові компанії готувалися до екстремальних холодів у святкові вихідні, присвячені Дню Мартіна Лютера Кінга, які, як очікувалося, викличуть рекордний попит на газ, а також скоротять постачання через замерзання свердловин.

Оператор енергосистеми Техасу в неділю звернувся до громадськості із закликом до енергозбереження.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на 26.04.24, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на 26.04.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес