Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта падає сьомий тиждень поспіль, оскільки на ринок тиснуть надлишок пропозиції та слабкий попит у Китаї

 

Нафтові орієнтири падають сьомий тиждень поспіль через побоювання щодо глобального надлишку пропозиції та слабкого попиту в Китаї, хоча в п'ятницю ціни відновилися після того, як Саудівська Аравія та Росія закликали більше членів ОПЕК+ приєднатися до скорочення видобутку.

О 05:59 EET ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на $1,29, або 1,7%, до $75,34 за барель, а ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate подорожчали на $1,11, або на 1,6%, до $70,45 за барель.

Обидва еталонні індекси на попередній сесії впали до найнижчого рівня з кінця червня, що є ознакою того, що багато трейдерів вважають, що ринок перенасичений. Brent і WTI також перебувають у контанго - ринковій структурі, коли ціни на початку місяця торгуються з дисконтом до цін надалі.

"Деякі короткі продавці закрили свої позиції, оскільки ринок нафти було перепродано. Тим часом падіння цін на нафту змусило ОПЕК+ посилити солідарність, щоб заспокоїти ринок", - йдеться у замітці аналітиків Haitong Futures.

Саудівська Аравія та Росія, два найбільші у світі експортери нафти, у четвер закликали всіх членів ОПЕК+ приєднатися до угоди про скорочення видобутку на благо світової економіки, лише через кілька днів після неспокійної зустрічі клубу виробників.

Організація країн-експортерів нафти та її союзники, відомі як ОПЕК+, домовилися про скорочення видобутку на 2,2 мільйона барелів на день (барелів на добу) у першому кварталі наступного року.

«Незважаючи на обіцянки членів ОПЕК+, ми бачимо, що загальний обсяг видобутку в країнах ОПЕК+ з грудня 2023 року до січня 2024 року знизиться всього на 350 000 барелів на добу (з 38,23 млн барелів на добу до 37,92 млн барелів на добу)», - сказав Віктор Катона, провідний аналітик із сировини компанії Kpler.

За словами Катона, деякі країни ОПЕК+ можуть не виконати своїх зобов'язань через незрозумілі базові показники квот і залежність від доходів від вуглеводнів.

Ф'ючерси на нафту марок Brent та WTI за тиждень впадуть на 4,5% та 4,8% відповідно, що стане найбільшим падінням за п'ять тижнів.

Занепокоєння з приводу економіки Китаю і видобуток нафти в США також сприяли спаду ринку цього тижня.

Дані китайської митниці показали, що імпорт сирої нафти в листопаді впав на 9% порівняно з роком раніше, оскільки високий рівень запасів, слабкі економічні показники та уповільнення замовлень від незалежних нафтопереробних заводів послабили попит.

В Індії споживання палива в листопаді впало після досягнення чотиримісячного піку в попередньому місяці через скорочення поїздок у третьому за величиною споживачі нафти у світі, оскільки святковий підйом зійшов нанівець.

Як показали дані Управління енергетичної інформації США у середу, видобуток у США залишається поблизу рекордного рівня - понад 13 мільйонів барелів на добу.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1664
 0,0421
0,10
EUR
1
45,9541
 0,0057
0,01

Курс обміну валют на вчора, 10:35
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8704  0,06 0,15 41,4863  0,08 0,20
EUR 45,7556  0,05 0,12 46,4415  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1800  0,06 0,15 41,1950  0,06 0,16
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес