Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта падає через невизначеність, що зберігається, з приводу скорочення поставок ОПЕК+

 

Ф'ючерси на нафту змінили курс після короткочасного зростання в понеділок на тлі продовження тиску з боку рішення ОПЕК+ і невизначеності щодо зростання світового попиту на паливо, хоча ризик перебоїв у постачаннях через конфлікт на Близькому Сході обмежив втрати.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 04:06 EET подешевшали на 0,6%, або 49 центів, до $78,39 за барель, а ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate впали на 73,65 долара за барель, на 0,6 %, або 42 цента.

«Сира нафта, схоже, перебуває під постійним тиском через рішення ОПЕК+... Деякий ступінь дисконтування глибших скорочень ОПЕК+ виправданий, але на даний момент нафтовий комплекс їх повністю ігнорує», - сказав Вандана Харі, засновник аналітичної компанії з аналізу нафтового ринку . провайдера Vanda Insights.

Ціни на нафту минулого тижня впали більш ніж на 2% через скептицизму інвесторів з приводу глибини скорочення поставок з боку Організації країн-експортерів нафти та її союзників, включаючи Росію, разом званих ОПЕК+, а також побоювань щодо млявої світової виробничої активності .

Скорочення видобутку ОПЕК+, оголошені у четвер, мали добровільний характер, що викликає сумніви щодо того, чи виробники зможуть їх повністю реалізувати. Інвестори також не були впевнені в тому, як вимірюватимуться скорочення.

Геополітичні міркування також були у центрі уваги інвесторів, коли бойові дії у секторі Газа відновилися. Три комерційні судна зазнали нападу в міжнародних водах на півдні Червоного моря, повідомили в неділю американські військові, оскільки єменське угруповання хуситів заявило про атаки дронів і ракет на два ізраїльські судна в цьому районі.

Відновлення війни між Ізраїлем та ХАМАСом посилило бугаєвий імпульс цін на нафту, сказала аналітик CMC Markets Тіна Тенг.

"Однак ціни на нафту в даний час можуть продовжувати перебувати під тиском через відновлення економіки Китаю, що розчаровує, і збільшення видобутку в США", - сказав Тен.

Число нафтових вишок у США зросло на п'ять до 505 на цьому тижні, що є найвищим показником з вересня, повідомила енергетична компанія Baker Hughes у своєму звіті, що ретельно відстежується, у п'ятницю.

Щодо російської нафти, західні країни активізували зусилля щодо забезпечення дотримання цінового обмеження в 60 доларів за барель на морські перевезення російської нафти, яке вони встановили, щоб покарати Москву за війну в Україні.

Вашингтон у п'ятницю запровадив додаткові санкції щодо трьох підприємств та трьох нафтових танкерів.

Крім того, Білий дім заявив у п'ятницю, що готовий найближчими днями "зупинити" пом'якшення санкцій для Венесуели, члена ОПЕК, якщо не буде подальшого прогресу у звільненні венесуельських політичних в'язнів та "неправомірно затриманих" американців. Тим часом, Індія відновила закупівлі венесуельської нафти.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес