Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту зростають зі зростанням схильності до ризику, фокус уваги на прогнозах поставок

 

Ціни на нафту зросли в понеділок, компенсуючи частину втрат, завданих наприкінці минулого тижня, оскільки інвестори зосередилися на скрутних перспективах світової пропозиції, тоді як угода, укладена в останню хвилину, що дозволяє уникнути припинення роботи уряду США, відновила схильність до ризику.

Грудневі ф'ючерси на нафту Brent о 06:15 EET зросли на 25 центів, або 0,3%, до $92,45 за барель, після падіння на 90 центів у п'ятницю. На момент закінчення терміну контракту в п'ятницю листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 7 центів і становили $95,31 за барель.

Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate подорожчали на 29 центів, або 0,3%, до $91,08 за барель після падіння на 92 центи у п'ятницю.

Обидва еталонні індекси зросли майже на 30% у третьому кварталі на тлі прогнозів значного дефіциту поставок сирої нафти у четвертому кварталі після того, як Саудівська Аравія та Росія продовжили додаткові скорочення поставок до кінця року.

Організація країн-експортерів нафти з Росією та іншими союзниками, або ОПЕК+, навряд чи скоригує свою поточну політику видобутку нафти, коли група під назвою Спільний міністерський моніторинговий комітет збереться в середу, повідомили Reuters чотири джерела в ОПЕК+, оскільки скорочення поставок стимулює зростання нафтових цін.

«Ціни на нафту розпочали тиждень на сильній ноті на тлі побоювань щодо поставок без очікуваних змін політики з боку ОПЕК+, у той час як запобігання призупиненню роботи уряду США у вихідні принесло деяке полегшення», - сказав Хіроюкі Кікукава, президент NS Trading, підрозділи Nissan Securities.

«Проте, чи ринок зростатиме далі, залежатиме від майбутніх тенденцій попиту», - сказав він.

Хоча очікується, що ОПЕК+ не змінить свою політику видобутку з огляду на недавнє посилення ринку, Саудівська Аравія може почати пом'якшувати додаткове добровільне скорочення поставок на 1 мільйон барелів на добу, йдеться у повідомленні аналітиків ING у понеділок.

«Саудівці заявили, що, як і раніше, існує стурбованість з приводу китайського попиту. Однак дані PMI, опубліковані на вихідних, дадуть певну впевненість, що виробничий PMI Китаю у вересні повернеться на територію розширення, вперше з березня».

Офіційні дані в суботу показали, що виробнича активність Китаю у вересні зросла вперше за шість місяців, додавши до низки показників, що свідчать про те, що друга за величиною економіка світу почала стабілізуватися.

Однак опитування приватного сектору, проведене в неділю, виявилося менш обнадійливим, показавши, що виробнича діяльність у країні у вересні зростала повільнішими темпами.

Справді, стійке відновлення економіки Китаю затримується через спад нерухомості, падіння експорту та високий рівень безробіття серед молоді, що викликає побоювання щодо зниження попиту на пальне.

З іншого боку, рішення спікера Республіканської Палати представників Кевіна Маккарті, прийняте в останню хвилину, звернутися до демократів з проханням прийняти законопроект про короткострокове фінансування, відсунуло ризик зупинки роботи уряду на середину листопада, а це означає, що більше 4 мільйонів працівників федерального уряду США можуть розраховувати на отримання зарплати.

Погіршуючи побоювання з приводу пропозиції, кількість нафтогазових бурових установок у США, ранній індикатор майбутнього виробництва, за тиждень до 29 вересня впала на сім до 623, що є найнижчим показником з лютого 2022 року, повідомила енергетична компанія Baker Hughes у своєму звіті.

Згідно з опитуванням 42 економістів, проведеному Reuters у п'ятницю, середня ціна Brent складе 89,85 долара за барель у четвертому кварталі та 86,45 долара у 2024 році.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,5458
 0,2141
0,53
EUR
1
43,7814
 0,0681
0,16

Курс обміну валют на вчора, 09:58
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,4200  0,05 0,11 41,0219  0,07 0,16
EUR 43,5738  0,05 0,12 44,3257  0,05 0,11

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5700  0,23 0,56 40,5950  0,23 0,55
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес