Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта падає через Китай. Побоювання щодо зимового попиту компенсують зростання, викликане скороченням поставок

 

Ціни на нафту знизилися в четвер, оскільки побоювання з приводу попиту через сезонне уповільнення взимку та невизначені економічні перспективи Китаю переважили очікування скорочення постачань через тривале скорочення видобутку в Саудівській Аравії та Росії.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 04:12 за Грінвічем впали на 24 центи до $90,36 за барель після дев'ятисесійної переможної серії. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) впали на 29 центів до $87,25 після зростання за сім сесій.

Обидва еталони різко зросли на початку тижня після того, як Саудівська Аравія та Росія, два найбільші у світі експортери нафти, продовжили добровільне скорочення поставок до кінця року. Це доповнення до квітневих скорочень, узгоджених кількома виробниками ОПЕК+ до кінця 2024 року.

«Наразі нам дійсно важко побачити якісь негативні чинники через обмеження пропозиції. Однак нам необхідно враховувати можливі ризики попиту, наприклад, у четвертому кварталі ринок може сповільнитись і перейти у непіковий сезон споживання нафти після літа. Попит закінчується», - сказав аналітик CMC Markets із Шанхаю Леон Лі.

Змішані набори даних із Китаю: загальний обсяг експорту впав на 8,8% у серпні порівняно з аналогічним періодом минулого року, а імпорт скоротився на 7,3%, але імпорт сирої нафти зріс на 30,9% у річному обчисленні, також вплинули ціни.

Слабкість даних по Китаю сповільнюється, при цьому торгові дані показують повільніше зниження порівняно з ринковими опитуваннями, а китайський уряд також запровадив низку стимулюючих заходів на фінансових ринках та ринках нерухомості, сказав Лі.

Однак поки що надто рано судити про темпи відновлення попиту в Китаї, хоча очікується, що вони будуть кращими, ніж у липні, додав він.

Занепокоєння з приводу зростання видобутку нафти в Ірані та Венесуелі, яке могло б компенсувати частину скорочень видобутку Саудівської Аравії та Росії, також стримувало ринок.

«Дії ОПЕК+ частково підриваються поверненням санкціонованих барелів із Ірану. Виробництво іранської сирої нафти з початку року збільшилося, досягнувши у липні 2,83 мільйона барелів на добу порівняно з 2,55 мільйона барелів на добу у січні». ", - йдеться у звіті аналітиків BMI.

«Ми також відзначаємо ризик підвищення нашого прогнозу видобутку у Венесуелі, оскільки офіційні особи США, як повідомляється, розробляють пропозиції щодо пом'якшення санкцій, якщо Каракас здійснить плани щодо проведення нових президентських виборів», - додали вони.

За прогнозами джерел на ринку, що посилаються на дані Американського інституту нафти, запаси сирої нафти скоротилися на 5,5 мільйона барелів за тиждень, що закінчився 1 вересня.

Офіційні дані про запаси від Управління енергетичної інформації США будуть опубліковані в четвер об 11:00 за східним часом (15:00 за Грінвічем).

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,5420
 0,0038
0,01
EUR
1
43,8624
 0,0810
0,19

Курс обміну валют на 05.07.24, 11:07
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3550  0,07 0,16 40,9327  0,09 0,22
EUR 43,5896  0,02 0,04 44,3446  0,02 0,04

Міжбанківський ринок на 05.07.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5100  0,06 0,15 40,5350  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес