Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта дорожчає на тлі скорочення запасів у США та побоювань щодо урагану

 

Ціни на нафту продовжили зростання в середу після того, як галузеві дані показали значне скорочення запасів сирої нафти в США, найбільшому у світі споживачі палива, а також оскільки побоювання з приводу урагану в Мексиканській затоці тримали інвесторів у напрузі.

Жовтневі ф'ючерси на нафту марки Brent о 04:15 за Грінвічем подорожчали на 31 цент, або 0,36%, до $85,80 за барель. Жовтневий контракт спливає в четвер, а активніший листопадовий контракт коштував $85,23 за барель, що на 32 центи вище.

Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate зросли на 38 центів, або на 0,47%, до $81,54, зафіксувавши п'яту сесію зростання.

Обидва еталонні індекси у вівторок зросли більш ніж на долар за барель, оскільки долар США впав після того, як перспективи подальшого підвищення відсоткових ставок ослабли після більш м'яких даних із зайнятості в США.

Запаси сирої нафти в США скоротилися приблизно на 11,5 млн барелів за тиждень, що завершився 25 серпня, згідно з джерелами на ринку, що посилаються на дані Американського інституту нафти. Аналітики, опитані агентством Reuters перед публікацією даних, оцінили зниження видобутку в середньому на 3,3 мільйона барелів.

Більш значне, ніж очікувалося, скорочення запасів сирої нафти в США є позитивним фактором для нафтового ринку, оскільки передбачає постійний попит, сказав Тошитака Тадзава, аналітик Fujitomi Securities Co Ltd.

У той же час інвестори купували ф'ючерси на побоюваннях, пов'язаних з ураганом Ідалія, який вирує над Мексиканською затокою на схід від основних родовищ нафти та природного газу в США.

"Побоювання з приводу урагану Ідалія спонукали до нових покупок", - сказав Тазава.

За даними Управління енергетичної інформації (EIA), на шельф Мексиканської затоки припадає близько 15% видобутку нафти у США та близько 5% видобутку природного газу.

Нафтова компанія Chevron Corp евакуювала частину персоналу з регіону, але видобуток на своїх об'єктах у Мексиканській затоці продовжувався.

Очікується, що постачання нафти залишиться обмеженим, оскільки аналітики очікують, що Саудівська Аравія, найбільший у світі експортер нафти, продовжить добровільне скорочення видобутку на жовтень.

На підставі цих очікувань джерела в нафтопереробці, опитані Reuters, прогнозують, що Саудівська Аравія підніме офіційні відпускні ціни на нафту, що продається в Азію за довгостроковими контрактами, у жовтні до найвищого рівня цього року.

Однак побоювання з приводу попиту на паливо та макроекономічну ситуацію в Китаї, найбільшому у світі імпортері нафти, стримували ціни.

Хоча економіка Китаю в липні відновила деякі позиції після спаду в червні, загальна картина така, що різні показники виробництва останнім часом вирівнялися, і економіка може скотитися в низхідну спіраль, якщо найближчим часом не буде посилена політична підтримка, кажуть аналітики Capital Economics у своєму звіті. Примітка клієнта.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0107
 0,0327
0,08
EUR
1
44,7263
 0,0403
0,09

Курс обміну валют на сьогодні, 10:17
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,6109  0,02 0,05 41,2383  0,00 0,01
EUR 44,2217  0,12 0,27 44,9970  0,06 0,14

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0000  0,06 0,16 41,0200  0,06 0,16
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес