Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта дешевшає, оскільки побоювання щодо попиту в Китаї компенсують перспективи скорочення пропозиції

 

Ціни на нафту знизилися на азіатських торгах у четвер, оскільки побоювання з приводу млявого відновлення попиту в Китаї, найбільшому у світі імпортері сирої нафти, компенсують перспективу скорочення пропозиції, оскільки провідні експортери Саудівська Аравія та Росія скорочують видобуток.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 04:00 за Грінвічем впали на 25 центів, або 0,3%, до 76,40 долара за барель після зростання на 0,5% напередодні.

Американська нафта сорту West Texas Intermediate подешевшала на 7 центів, або 0,1%, до 71,72 долара за барель після того, як закрилася підйомом на 2,9% після святкових торгів у середу, щоб продовжити зростання Brent на початку тижня.

«Незважаючи на заклики до скорочення пропозиції в останні місяці, ціни на нафту в основному залишалися замкненими в діапазоні, оскільки обережність щодо перспектив попиту, що зберігається, продовжує обмежувати зростання», - сказав Йеп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

«У короткостроковій перспективі може знадобитися рух вище за ключовий рівень $80,00, щоб переконати бугаїв», - додав Йіп.

Побоювання щодо попиту зберігалися у зв'язку з повільним відновленням економіки Китаю після зняття обмежень, пов'язаних з пандемією, на додаток до глобальних макроекономічних перешкод та підвищення процентних ставок центральними банками.

Щодо перспектив попиту, активність у сфері послуг у Китаї у червні зростала найповільнішими темпами за п'ять місяців, як показало опитування приватного сектору в середу, оскільки ослаблення попиту вплинуло на темпи відновлення після пандемії.

"Потенціал зростання виглядає обмеженим через невизначеність щодо темпів економічного зростання Китаю та відновлення попиту на паливо", - сказав Тацуфумі Окоші, старший економіст Nomura Securities, прогнозуючи, що WTI залишиться в діапазоні від 65 до 75 доларів за барель.

Але оголошення Саудівської Аравії про обмеження пропозиції, зроблене у понеділок, та очікування можливого подальшого скорочення, поряд із більш значним, ніж очікувалося, падінням запасів сирої нафти в США, надали деяку підтримку настроям, сказав Окоші.

Запаси сирої нафти в США впали приблизно на 4,4 млн барелів за тиждень, що закінчився 30 червня, тоді як запаси бензину та дистилятів зросли, згідно з джерелами на ринку з посиланням на дані Американського інституту нафти. Згідно з опитуванням Reuters, аналітики очікували скорочення запасів сирої нафти приблизно на 1 млн барелів.

Урядові дані про запаси в США будуть опубліковані в четвер об 11:00 за східним поясним часом (15:00 за Грінвічем).

У середу міністр енергетики Саудівської Аравії принц Абдулазіз бін Салман заявив, що російсько-саудівська нафтова співпраця, як і раніше, залишається сильною в рамках альянсу ОПЕК+, який зробить «все необхідне» для підтримки ринку.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес