Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту вагаються на тлі скорочення пропозиції та побоювань зниження попиту

 

Ціни на нафту в понеділок практично не змінилися, оскільки побоювання з приводу глобальних макроекономічних перешкод та подальшого підвищення відсоткових ставок Федеральною резервною системою США компенсували прогнози скорочення поставок на тлі скорочень ОПЕК+.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 04:04 за Грінвічем зросли на 4 центи до 75,45 долара за барель, після зростання на 0,8% у п'ятницю. Американська нафта марки West Texas Intermediate торгувалася на рівні 70,67 долара за барель, що на 3 центи вище після закриття попередньої сесії.

У кінці червня Brent впала четвертий квартал поспіль, тоді як WTI зафіксувала друге квартальне падіння, оскільки дві найбільші економіки світу, США та Китай, втратили швидкість у другому кварталі.

Побоювання щодо подальшого уповільнення зростання попиту на паливо посилилися після того, як дані в п'ятницю показали, що інфляція в США все ще перевищує цільовий показник центрального банку в 2%, і підігріли очікування, що процентні ставки знову збільшаться.

«Яструбові коментарі щодо ставок продовжують викликати побоювання з приводу того, що перспективи попиту позначаються на цінах», - зазначають аналітики Національного банку Австралії.

Вищі відсоткові ставки можуть зміцнити долар, зробивши товари дорожчими для власників інших валют, і навіть знизити попит на нафту.

Згідно з червневим опитуванням Reuters, економісти та аналітики знизили свої прогнози ціни на нафту марки Brent в середньому до 83,03 долара за барель у 2023 році.

Згідно з дослідженням приватного сектору Caixin/S&P Global, зростання виробничої активності в Китаї, найбільшому у світі імпортері сирої нафти, також сповільнилося у червні, оскільки настрої та набір персоналу знизилися на тлі млявих ринкових умов.

Проте деякі аналітики очікують, що постачання скоротяться і підштовхнуть ціни вгору в другій половині року після того, як найбільший експортер Саудівська Аравія пообіцяла додатково скоротити видобуток на 1 мільйон барелів на день у липні, тоді як США поступово поповнюють свій стратегічний нафтовий резерв. .

«Численні скорочення видобутку ОПЕК+ утримують ціни на нафту вище за ключові рівні, що може призвести до подальшого скорочення видобутку картелем для підтримки стабільності ринку сирої нафти», - сказала Тіна Тенг, аналітик CMC Markets.

Проте останній огляд Reuters показав, що видобуток нафти ОПЕК у червні знизився лише незначно, оскільки зростання видобутку в Іраку та Нігерії обмежило вплив скорочень видобутку іншими країнами.

Інвестори з нетерпінням чекають на конференцію, організовану Організацією країн-експортерів нафти (ОПЕК) пізніше цього тижня, щоб отримати інформацію про пропозиції.

Дані Baker Hughes показали, що минулого тижня кількість нафтових бурових установок у США впала на одну до 545 - найнижчого рівня з квітня 2022 року, а газових на шість до 124 - найнижчого рівня з лютого 2022 року.

Видобуток нафти в США впав у квітні до 12,615 млн барелів на добу, найнижчого рівня з лютого, повідомило у п'ятницю Управління енергетичної інформації США.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес