Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта збільшує збитки напередодні очікуваного підвищення процентних ставок

 

Ціни на нафту продовжили падіння в середу після падіння на 5% на попередній сесії, оскільки інвестори турбуються про стан економіки США напередодні очікуваного підвищення процентної ставки Федеральною резервною системою.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 1,07 долара, або 1,4%, до 74,25 долара за барель до 08:18 за Грінвічем, тоді як нафта West Texas Intermediate (WTI) впала на 1,15 долара, чи 1,6%, до 70,51 долара.

Обидва еталони закрилися на найнижчому рівні з кінця березня на попередній сесії, коли вони також зафіксували найбільше одноденне відсоткове зниження з початку січня.

"Очікується, що сьогодні Федеральна резервна система підвищить ставку ще на чверть пункту в рамках своєї тривалої боротьби з інфляцією", - сказав аналітик PVM Oil Стівен Бреннок.

Він додав, що побоювання щодо стану банківського сектора США та песимістичні дані про зайнятість у США «нічого не зробили для того, щоб розсіяти побоювання, що економіка США прямує до неглибокої рецесії».

Очікується, що у середу ФРС підвищить відсоткові ставки ще на 25 базисних пунктів для боротьби з інфляцією, тоді як Європейський центральний банк також підвищить ставки на своєму черговому засіданні з питань політики в четвер.

Подальші підвищення можуть уповільнити економічне зростання та вдарити по попиту на енергію.

У понеділок регулюючі органи взяли під контроль First Republic Bank і продали більшу частину його активів JPMorgan Chase & Co в рамках угоди, спрямованої на врегулювання найбільшого банкрутства американського банку з часів фінансової кризи 2008 року та підбиття підсумків затяжних банківських потрясінь.

В Австралії центральний банк приголомшив ринки, піднявши у вівторок свою відсоткову ставку, і попередив, що для боротьби з високою інфляцією може знадобитися подальша жорсткість.

Тим часом побоювання з приводу попиту на дизельне паливо останніми місяцями призвели до зниження ф'ючерсів на топковий мазут у США до найнижчого рівня з грудня 2021 року.

Ціни на енергоносії також перебувають під тиском після того, як дані з Китаю за вихідні показали несподіване падіння виробничої активності у квітні. Китай є найбільшим у світі споживачем енергії та найбільшим покупцем сирої нафти.

Відновлення економіки Китаю матиме вирішальне значення для Азії, заявив Міжнародний валютний фонд, підвищивши у вівторок свій економічний прогноз для регіону. Але він попередив про ризики, пов'язані зі стійкою інфляцією та волатильністю глобального ринку, спричиненою проблемами західного банківського сектора.

Тим часом запаси сирої нафти в США скорочуються третій тиждень поспіль вперше з грудня, скоротившись приблизно на 3,9 млн барелів минулого тижня, згідно з джерелами на ринку з посиланням на дані Американського інституту нафти у вівторок.

Офіційні дані про запаси від Управління енергетичної інформації США мають бути представлені о 10:30 ранку за східним часом у середу.

Опитування агентства Reuters показало, що видобуток нафти ОПЕК у квітні впав на 190 000 барелів на день, в основному за рахунок Іраку та Нігерії. Очікується, що у травні видобуток ще більше впаде, оскільки новий раунд добровільних скорочень, оприлюднений 2 квітня, набуде чинності.

Morgan Stanley знизив прогноз ціни на нафту марки Brent до $75 за барель до кінця року.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5151
 0,1537
0,39
EUR
1
42,3641
 0,1331
0,31

Курс обміну валют на вчора, 10:38
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3548  0,05 0,13 39,9060  0,06 0,14
EUR 42,1852  0,06 0,15 42,9444  0,06 0,15

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4450  0,24 0,62 39,4700  0,24 0,60
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес