Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта набирає обертів, оскільки інвестори зважують банківську кризу та біснуваті заяви путіна

 

Ціни на нафту зросли в понеділок, оскільки інвестори оцінили зусилля влади щодо приборкання побоювань світової банківської системи, а плани президента росії путіна розмістити тактичну ядерну зброю в білорусі посилили напруженість у Європі.

Ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 77 центів, або 1,03%, до 75,76 долара за барель о 07:31 за Грінвічем. Американська нафта марки West Texas Intermediate подорожчала на 74 центи, або на 1,03%, до 70 доларів за барель.

Ціна на нафту марки Brent зросла на 2,8% минулого тижня, а ціна на нафту WTI зросла на 3,8% на тлі ослаблення хвилювань у банківському секторі.

"Ринки сирої нафти спостерігають за настроями на фінансовому ринку, в той час як фундаментальні показники нафти залишаються осторонь", - сказала Вандана Харі, засновник постачальника послуг з аналізу ринку нафти Vanda Insights.

"Чекайте, що більша частина цінових рухів ф'ючерсів на нафту марки Brent і WTI відбудеться в години торгів у Європі та США, що буде відзначено великою внутрішньоденною волатильністю", - сказав Харі.

«Сильний відскок не передбачається доти, доки (банківська) криза повністю не вирішиться, що може зайняти дні, якщо не тижня».

У новинах з банківського сектора First Citizens BancShares Inc заявила, що придбає депозити і кредити збанкрутілого Silicon Valley Bank, закривши один розділ у кризі довіри, що охопила фінансові ринки.

Є також надія на додаткову підтримку банківського фінансування після повідомлень про те, що влада США на ранній стадії обговорювала питання про розширення можливостей екстреного кредитування.

Ціни на нафту також отримали підтримку від планів путіна розмістити тактичну ядерну зброю у білорусі.

Цей крок є одним із найяскравіших ядерних сигналів росії та попередженням НАТО про її військову підтримку України, яка у відповідь закликала до скликання засідання Ради Безпеки ООН. НАТО розкритикувала путіна за його «небезпечну та безвідповідальну» ядерну риторику.

РОСІЙСЬКИЙ ЕКСПОРТ

Заступник прем'єр-міністра росії олександр новак заявив, що москва близька до досягнення своєї мети скорочення видобутку сирої нафти на 500 000 барелів на добу до приблизно 9,5 млн барелів на добу.

Але експорт сирої нафти з росії, як очікується, залишиться стабільним, оскільки країна скоротила обсяги нафтопереробки у квітні, показали дані з галузевих джерел та розрахунки Reuters у п'ятницю.

Експорт нафтопродуктів з росії постраждав сильніше, ніж експорт сирої нафти через нещодавнє ембарго Європейського Союзу, коли тонни дизельного палива застрягли на кораблях, які чекають на покупців.

Аналітики кажуть, що запаси сирої нафти в росії зростають із вересня 2022 року, і, ймовірно, вони хотіли б уникнути подальшого нарощування під час сезону технічного обслуговування НПЗ із березня до червня.

"Якщо росія хоче скоротити накопичені нею запаси, можливо, потрібно буде продовжити скорочення видобутку після червня", - зазначають аналітики FGE у замітці.

Тим часом у Франції страйки порушують роботу нафтопереробних заводів, знижуючи попит на сиру нафту та виробництво палива.

Інвестори очікують на вихід індексів менеджерів із закупівель в обробній промисловості та сфері послуг Китаю, які будуть опубліковані пізніше цього тижня, щоб отримати інформацію про попит з боку найбільшого у світі імпортера сирої нафти.

У США кількість нафтових бурових установок зросла на 4 до 593 минулого тижня, вперше за шість тижнів, тоді як кількість газових установок залишилася на рівні 162, йдеться у звіті енергетичної компанії Baker Hughes Co.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес