Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафтові котирування знижуються четвертий день поспіль

 

Котирування нафти у четвер продовжують зниження четверту сесію поспіль, оскільки нові карантинні заходи, які здійснюються владою Китаю, посилили побоювання щодо перспектив попиту на паливо з боку найбільшого світового імпортера нафти.

За повідомленням Reuters, у кількох ключових для економіки містах Китаю спостерігаються спалахи Covid-19, зокрема в Пекіні. У середу мільйони жителів промислового хаба Гуанчжоу були перевірені на Covid-19.

"Проблеми з попитом у Китаї, пов'язані з коронавірусною інфекцією, пожвавлення зростання долара США та сильна пропозиція на світовому ринку нафти в 4-му кварталі можуть спровокувати подальше падіння цін", - вважає Тамаш Варга з PVM. Проте простір для ослаблення котирувань обмежений, враховуючи відмову ЄС від російської нафти та можливе запровадження цінової стелі для російських енергоносіїв країнами Великої сімки, додає він.

Станом на 09:03 за Грінвічем ф'ючерси на нафту Brent знизилися на 27 центів, або на 0,3%, до 92,38 долара за барель. Ф'ючерси на нафту WTI торгувалися зі зниженням на 33 центи, або 0,4%, по 85,50 доларів за барель.

"В останні тижні ринок був сфокусований на потенційному ослабленні антиковідних заходів у Китаї... насправді ж кількість нових випадків коронавірусу зросла, обмеження були більш жорсткими, а влада проводить масові тестування населення", - зазначив Крейг Ерлам з OANDA.

Раніше цього року котирування Brent наблизилися до рекордного максимуму 147 доларів за барель на тлі побоювань щодо пропозиції, яка виникла на тлі російсько-українського конфлікту. З того часу ціни впали на страхах рецесії. За минулий період тижня ф'ючерси на Brent втратили понад 6%.

У середу котирування опинилися під тиском на тлі значного збільшення комерційних запасів нафти у США. На тижні 29 жовтня - 4 листопада вони виросли на 3,9 млн. барелів, до максимуму з липня 2021 року.

Остаточні підсумки проміжних виборів до конгресу США ще не підведені, і тому на ринку поки що стежать за даними інфляції в Штатах, які вийдуть пізніше в четвер. Опитані Reuters економісти вважають, що інфляція у США у жовтні сповільнилася як у місячному, так і у річному вираженні.

Якщо інфляція все ж таки знизилася, тоді Федеральна резервна система (ФРС) США може уповільнити темпи підвищення відсоткових ставок, що, ймовірно, підштовхне зростання економіки та попиту на нафту.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на вчора, 10:11
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3623  0,01 0,02 39,9291  0,02 0,06
EUR 42,1332  0,05 0,12 42,9332  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6350  0,19 0,48 39,6500  0,18 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес