Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта 12 жовтня відіграла частину втрат на побоюваннях щодо пропозиції, сильний долар тисне

 

Ф'ючерси на нафту відіграли частину втрат у середу після падіння на 2% на попередній сесії, чому сприяли побоювання щодо пропозиції, викликані скороченням видобутку ОПЕК+, хоча зміцнення долара вплинуло на настрої учасників ринку.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 2 центи, або 0,02%, до 94,27 долара за барель до 07:27 за Грінвічем після досягнення сесійного мінімуму 93,33 долара за барель.

Американська нафта West Texas Intermediate торгувалася на рівні 89,14 доларів за барель, знизившись на 21 цент, або 0,24%. Контракт впав до сесійного мінімуму $88,27 за барель раніше того ж дня.

«Ціни на сиру нафту продовжать зростати після нетривалого зниження і можуть піднятися до 104 доларів за барель для Brent і близько 98 доларів за барель для нафти WTI на тлі дефіциту пропозиції, викликаної скороченням видобутку з ініціативи ОПЕК та її союзників та перебоями у видобутку нафти в Росії ». сказав Сугандха Сачдєва, віце-президент з товарів і валюти в Religare Broking.

Минулого тижня Організація країн-експортерів нафти та її союзники, включаючи Росію, разом відомі як ОПЕК+, вирішили скоротити свій видобуток на 2 мільйони барелів на добу.

Citi Research очікує, що ціни на нафту в США становитимуть у середньому 96 доларів за барель, а ціни на нафту марки Brent - у середньому 101 долар за барель у 2022 році у відповідь на скорочення постачань через скорочення виробництва.

«Хоча загальне скорочення видобутку нафти ОПЕК+ на 2 млн барелів на добу порівняно із серпневими квотами на папері виглядає більшим, фактичне скорочення буде меншим», - йдеться у замітці Citi Research. "Ми припускаємо, що остаточне скорочення складе менше 0,9 млн барелів на добу, частково через недотримання вимог з боку Іраку", - сказав Citi.

Щодо пропозиції, то російська державна трубопровідна монополія «Транснефть» заявила в середу, що отримала повідомлення від польського оператора PERN про витік на нафтопроводі «Дружба», повідомляє «Інтерфакс».

Тим часом, долар США досяг нового 24-річного максимуму щодо ієни в середу через побоювання з приводу інфляції та темпи підвищення процентної ставки у США. Більш сильний долар робить номіновані в доларах товари дорожчими для власників інших валют і, як правило, чинить тиск на нафту та інші ризиковані активи.

«Незважаючи на те, що фундаментальні показники передбачають зростання цін на нафту та досить сильне скорочення видобутку в рамках підтримки ОПЕК, будь-який збій у ризикованих активах може продовжувати негативно позначатися на цінах на нафту доти, доки в ризикових активах не сформується деяка подоба дна» , - Заявив Стівен Іннес, керуючий партнер SPI Asset Management. "Таким чином, високий індекс споживчих цін і навіть сумний сезон доходів у США можуть негативно вплинути на ринки нафти", - додав Іннес.

Звіт про споживчі ціни в США буде опубліковано у четвер.

Також з іншого боку, Міжнародний валютний фонд у вівторок знизив свій прогноз глобального зростання на 2023 рік і попередив про зростаючий ризик глобальної рецесії.

Дані про запаси в США були затримані на цей день через вихідний день у понеділок.

Галузеві дані Американського інституту нафти будуть опубліковані о 16.30. EDT (20:30 за Грінвічем) у середу, тоді як Управління енергетичної інформації США опублікує свої дані об 11:00 за східним поясним часом (15:00 за Грінвічем) у четвер.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес