Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Виторг закладів громадського харчування України зріс

14:34 01.09.2025 |

Економіка

 

Вітчизняні заклади громадського харчування у першому півріччі 2025 року зафіксували зростання виторгу на 5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

Про це пише AgroReview.

Найактивніше цей показник збільшився у Львові, який продемонстрував приріст виторгу на 7%, говориться у публікації, засвідчило дослідження компанії Poster.

"Попри позитивну динаміку виторгу, відвідуваність ресторанів і кафе знизилася на 9%. Винятком стали суші-заклади, які змогли утримати рівень відвідуваності 2024 року. В інших сегментах падіння кількості гостей коливалося від 7% до 16%", - зазначає сайт.

Середній чек по закладах громадського харчування виріс на 17% і становить 171 грн. Найбільше зростання середнього чеку зафіксовано в барах (+19%, до 476 грн) і кав'ярнях (+18%, до 108 грн).

У кафе середній чек сягнув 307 грн (+17%), у ресторанах - 675 грн (+17%), у піцеріях - 324 грн (+16%), у пекарнях - 82 грн (+14%), а у суші-закладах - 670 грн (+12%).

"Зростання виторгу у сфері громадського харчування зумовлене не збільшенням попиту, а переважно підвищенням цін. Українці змушені платити більше за ті самі страви, що і раніше", - говориться у повідомленні..

Дослідження ґрунтується на аналізі неперсоналізованих та агрегованих даних про продажі у 8 800 закладах громадського харчування різних форматів у всіх регіонах України.

За матеріалами: Економічна правда
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
42,0567
 0,1271
0,30
EUR
1
48,9961
 0,2303
0,47

Курс обміну валют на вчора, 10:00
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,8958  0,01 0,03 42,4442  0,01 0,02
EUR 48,8600  0,00 0,00 49,5377  0,03 0,07

Міжбанківський ринок на вчора, 17:00
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,9800  0,18 0,42 42,0200  0,17 0,41
EUR 48,9150  0,30 0,60 48,9500  0,29 0,59

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес