Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Українці рідше ходять у заклади, але середній чек зріс через зростання цін – дослідження

13:58 26.08.2025 |

Економіка

 

У першому півріччі 2025 року виторг українських закладів харчування зріс на 5% порівняно з минулим роком, але це сталося переважно через підвищення цін, а не збільшення кількості відвідувачів. Про це йдеться у дослідженні компанії Poster.

Дослідження охопило 8800 закладів громадського харчування по всій Україні.

Найбільше зростання виторгу зафіксовано у Львові - плюс 7% до показників 2024 року. За ним ідуть Одеса (+6%), Харків (+6%) та Дніпро (+5%). У столичних закладах виторг зріс у середньому на 1%, а у вінницьких - впав на 1%.

Серед форматів закладів лідерами стали суші-ресторани, які показали приріст у 9%.

Водночас відвідуваність ресторанів, кафе та кав'ярень у країні знизилася на 9%. Єдиним сегментом, що втримав кількість гостей на рівні минулого року, залишаються суші-заклади. В інших форматах падіння відвідуваності коливалося від 7% до 16%.

Середній чек у закладах харчування України зріс на 17%, порівняно з минулим роком, і тепер становить 171 грн. Найбільше подорожчали бари (+19%, до 476 грн) та кав'ярні (+18%, до 108 грн).

У ресторанах середній чек піднявся до 675 грн (+17%), у кафе - до 307 грн (+17%), у піцеріях - до 324 грн (+16%), а в пекарнях - до 82 грн (+14%).

"Цифри показують не те, що українці стали їсти більше чи балувати себе частіше, а те, що улюблена кава чи вечеря в ресторані подорожчали: за ті самі замовлення тепер доводиться платити більше" - наголосив CEO та співзасновник Poster Родіон Єрошек.

За матеріалами: ЛIГАБiзнесIнформ
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
42,0567
 0,1271
0,30
EUR
1
48,9961
 0,2303
0,47

Курс обміну валют на 05.12.25, 10:00
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,8958  0,01 0,03 42,4442  0,01 0,02
EUR 48,8600  0,00 0,00 49,5377  0,03 0,07

Міжбанківський ринок на 05.12.25, 17:00
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,9800  0,18 0,42 42,0200  0,17 0,41
EUR 48,9150  0,30 0,60 48,9500  0,29 0,59

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес