Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

EY назвала найкращих роботодавців України у воєнний період

15:20 12.06.2023 |

Економіка

 

До десятки найбажаніших роботодавців України ввійшли "Гугл Україна", "Еппл Україна","Філіп Морріс Україна", "Генезис", "ЕПАМ Системз". Також зросла кількість бажаючих працювати в Офісі Президента і в парламенті.

Понад половина українських теперішніх і майбутніх працівників зізнаються: під час війни їм стало важче отримати бажану роботу. Про це, зокрема, заявили 61% студентів і 52% працівників із досвідом. Утім, 13% з обох груп минулого року таки змогли знайти нові можливості для працевлаштування. Про це свідчать результати дослідження "Найкращий роботодавець - 2022", яке було проведено компанією EY.

Серед основних галузей найпривабливішим - і для кандидатів з досвідом, і для студентів - залишається ІТ-сектор. Саме ІТ-компаній найбільше серед бажаних роботодавців. Зокрема, це такі компанії як "Генезис", "ГлобалЛоджик", "Гугл Україна", "ЕПАМ Системз", "Еппл Україна", "СофтСерв". У перелік найбажаніших саме для працівників із досвідом також увійшли і інші ІТ-компанії - зокрема, "Греммерлі", "Інтелліас" та "Майкрософт Україна".

Крім ІТ-сектору найбільш популярними серед кандидатів на працевлаштування (і студентів, і професіоналів) були також роздрібна торгівля і сектор FMCG (виробники товарів щоденного попиту - продуктів харчування, особистої гігієни, косметики, тютюнових виробів, тощо). Серед таких компаній до ТОП-10 роботодавців України зокрема ввійшла компанія "Філіп Морріс Україна".

Серед студентів також доволі популярним був сектор аудиту і консалтингу - зокрема, найбільш популярними були аудиторські компанії "Великої четвірки" - KPMG, Deloitte, PricewaterhouseCoopers і сама EY (до ребрендингу - Ernst & Young).

Доволі цікава і показова зміна (порівняно до попередніх років) - у 2022 році значно підвищився інтерес до працевлаштування в державному секторі. Зокрема, зросла кількість бажаючих працювати в Офісі Президента України, Верховній Раді та Збройних Силах України.

Також пандемія і початок повномасштабної війни РФ проти України внесли до переліку основних пріоритетів діючих і майбутніх працівників фактор можливості працювати дистанційно. Про важливість дистанційної роботи заявляють 50% працівників із досвідом і 58% студентів.

Проте все ж таки інші фактори залишаються ключовими у підборі роботодавця. Для працівників із досвідом це розмір заробітної плати (69%), самореалізація (60%), корпоративна культура (58%), кар'єрне зростання та позиція компанії на ринку (по 54%).

Для студентів найбільш важливими факторами при пошуку роботодавця є кар'єрне зростання (78%), самореалізація (70%), готовність компанії брати на роботу студентів, наявність програм стажування та розмір зарплати (усі - по 67%).

Показово, що основним джерелом пошуку роботи і інформації про роботодавця залишається Інтернет - у т.ч. соцмережі, корпоративні сайти і портали з працевлаштування. Але останні значно більшою популярністю користуються в студентів (88%), ніж серед кандидатів із досвідом (55%).

Але крім Інтернету залишаються популярними і інші джерела інформації при пошуку роботи. Зокрема, кожен другий кандидат дізнається про роботодавців від знайомих і родичів.

За матеріалами: БізнесЦензор
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес