Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

«Авто-Регіон» у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

20:29 07.03.2024 |

Новини компаній

Компанія "Авто-Регіон", ексклюзивний дистриб'ютор турецьких автобусів Temsa в Україні, 2024 року планує реалізувати приблизно 100 автобусів цієї марки, що дасть змогу збільшити частку на ринку до 10% порівняно з 2% 2023 року, коли було продано 20 автобусів, повідомив керівник напряму виробництва автобусів Микита Гайдамаха.

"Минулого року наша частка була 2%, але це був початок спільного з Temsa виробництва автобусів в Україні, а цьогоріч плануємо продати щонайменше 100 автобусів, насамперед за рахунок участі в держпрограмі "Шкільний автобус", - повідомив він на пресконференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

Гайдамаха уточнив, що на сьогодні компанії вдалося досягти рівня локалізації майже 20%, і наразі вона працює над збільшенням цієї частки цього року до 25%, з урахуванням вимог закону про локалізацію.

«Авто-Регіон» у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

За його словами, в Україні наразі локалізовано дві моделі: міжміський автобус Prestij SX на 30 посадкових місць і шкільний автобус на базі цієї моделі.

"На сьогодні перші серійні партії цих моделей на фінальному етапі виробництва і з квітня будуть доступні в замовленні", - уточнив Гайдамаха.

При цьому він додав, що для реалізації виробничої програми вже підписано великі контакти з українськими виробниками комплектувальних.

Як уточнив керівник відділу продажів компанії Олександр Бутенко, серед українських компонентів в автобусі - сидіння, склопакети, автономні системи опалення, елементи облаштування салону.


«Авто-Регіон» у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

"Наразі тривають переговори з українською компанією про встановлення системи Smart Bus, а це і система оповіщення, яка може знаходити найближчі укриття, і навіть дає змогу батькам бачити дітей в автобусі", - уточнив Бутенко.

Гайдамаха, зі свого боку, наголосив, що наразі компанія розробляє великий інвестпроєкт і планує його захистити з метою початку виробництва в Україні всіх автобусів модельної лінійки Temsa.

"Зокрема, вчора ми отримали першу оновлену модель туристичного автобуса на 55 посадкових місць, залучаємо інженерів для вивчення продукту, і шукатимемо шляхи його локалізації тут", - сказав він.

Крім того, розглядається можливість створення шкільного автобуса з електродвигуном, проєкт якого планується реалізувати найближчим часом.

За його словами, шкільний автобус Temsa суттєво дорожчий за моделі вітчизняних виробників, його вартість - 4950 тис. грн.

"Але ми не ставимо завдання конкурувати за ціною. Основна мета, яку ми поставили з нашими партнерами, - це не стільки розвиток виробництва, скільки перенесення досвіду і стандартів, що діють у світі, в Україну. Ми хочемо своїм прикладом показати, що такий транспорт доцільніший, і змінити наявний в Україні ринок", - наголосив Гайдамаха.

Він висловив думку, що Україні, формуючи державну транспортну стратегію, треба розуміти, наскільки здешевлення і певна економія в закупівлях обернеться потім переплатою в майбутньому, коли прийде необхідність замінювати технікою, що відповідає євростандартам.

Гайдамаха звернув увагу, що на сьогодні в Україні багато тендерів на постачання електробусів за кошти європейських фінансових інституцій залишаються без заявок і відкладаються через те, що виробники не можуть виконати умови замовника.

Крім того, на його думку, в законі про локалізацію "вузьким місцем" є неможливість покрити наявний в Україні попит на постачання туристичних автобусів для держструктур.

"З урахуванням закритого неба в Україні ми часто отримуємо заявки від держструктур на туристичні автобуси від 55 посадкових місць для перевезення співробітників за кордон, але такий транспорт в Україні серійно не виробляється, і таке виробництво потребує великих інвестицій, досвіду і технологічної бази. Локалізувати його складно, і в результаті ми змушені відмовляти таким клієнтам", - сказав Гайдамаха.

Керівник відділу маркетингу компанії Христина Братчикова, зі свого боку, зазначила, що в січні автобуси Temsa вже зайняли 11% ринку (за даними "Укравтопрому") з реєстрацією 13 автобусів.


«Авто-Регіон» у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

"Частка Temsa свідчить про довіру споживачів і про те, що бізнес дивиться в бік транспорту з екостандарами "Євро 6". На сьогодні ринок автобусів сконцентрований навколо шкільних, але загалом попит на автобуси більший за пропозицію, і ми маємо запити на великі туристичні, і навіть на електротранспорт. Тому вважаємо, що цього року буде приріст ринку", - зазначила вона.

У свою чергу віцепрезидент Temsa з продажу та маркетингу Hakan Koralp зазначив, що компанія бачить великі перспективи в українському ринку і приділяє йому велику увагу.

«Авто-Регіон» у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

"Ми розпочали переговори з "Авто-Регіоном" у 2021 році і у 2023-му уклали угоду про представництво. Ми активно вивчаємо вимоги закону про локалізацію, і раді, що "Авто-Регіон" отримав дозвіл Temsa на виконання робіт із доопрацювання незавершених транспортних засобів, таких як Prestij SX, в Україні, і ми впевнені, що це тільки початок", - зазначив він.

Hakan Koralp зауважив, що на сьогодні Temsa має широкий модельний ряд від 7-метрових до 14-метрових міських та туристичних автобусів, має суттєву частку на автобусному ринку США та понад 10 тис. автобусів, що працюють на ринку Європи.

Заступник директора компанії Віталій Пасічний нагадав, що "Авто-Регіон" офіційно представляє в Україні, крім автобусної техніки Temsa, корейський бренд вантажних автомобілів і спецтехніки Daewoo Trucks та індійського виробника автомобілів TATA.


«Авто-Регіон» у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

"Цього року ми плануємо розширювати модельний ряд цих брендів, і якщо 2023 року в Україну було поставлено 65 вантажних пікапів Tata Xenon, то поточного планується близько 350. Крім того, плануємо продати близько 300 вантажних Daewoo Trucks, а за наявності замовлень і більше. Ми вже завезли середньотоннажний Daewoo повною масою 10 тонн, і до кінця року щось з'явиться і в ТАТА", - зазначив він.

Пасічний зазначив, що співпраця з Daewoo була започаткована 2020 року. Постачали комунальні, комерційні, пожежні автомобілі. На сьогодні, за його словами, реалізовано понад 200 проєктів, а в Україні вже курсує понад 2,5 тис. авто цієї марки.

Основними перевагами пікапів ТАТА він назвав співвідношення ціна/якість і найбільш доступну ціну на пікапи на ринку України. При цьому Пасічний уточнив, що виробництво пікапів в Україні не планується.

Керівник технічного відділу компанії "Авто-Регіон" Віктор Ковбик, зі свого боку, повідомив, що компанія має в Україні сервісну мережу, і планує підписати до 20 сервісних договорів.


«Авто-Регіон» у 2024 р. має намір збільшити частку турецьких Temsa на ринку автобусів України до 10% за рахунок шкільних

"Могли б і більше, але перешкода - воєнний стан і низка інших чинників", - сказав він.

Водночас Ковбик зазначив, що партнери з початком повномасштабної війни не зупинили співпрацю. "І вже у квітні 2022 року відновили наші замовлення, почали реалізовувати проєкти навіть без передоплати, що говорить про довіру до нас", - наголосив він.

За його словами, наявний у компанії склад запчастин для трьох брендів площею понад 1 тис. кв. м дає змогу забезпечувати три місяці безперебійної роботи без додаткового підвезення.

Крім того, компанія має три мобільні бригади для роботи у віддалених районах, а також безкоштовно ремонтує техніку для українських військових на сервісних станціях.

Говорячи про проблему компанії у зв'язку з мобілізацією, Пасічний зазначив, що наразі "Авто-Регіон" подає документи на внесення до списку підприємств критичної інфраструктури для можливості бронювання, оскільки компанія обслуговує автотехніку для комунальників і військових і має контракти з військовими.

Водночас він додав, що торік "Авто-регіону" вдалося збільшити кількість співробітників на 30%, насамперед завдяки залученню молодих фахівців.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", Пасічний зазначив, що у 2022-2023 роках 90% продажів компанії становили держзакупівлі, оскільки бізнес поки що не готовий вкладати гроші та "більшою мірою купує дешеве або старе".

При цьому зазначалося, що довгострокові прогнози авторинку в Україні в компанії не беруться будувати через війну.

"Є відкладений попит на авто, і прогноз поки що ускладнений через війну, але після перемоги прогнозуємо значний ривок і сподіваємося, що Україна повторить результати авторинку 2006-2007 років", - резюмував Ковбик.

ТОВ "Авто-Регіон" зі статутним капіталом 230 тис. грн зареєстровано 2004 року в Києві. Спеціалізується на постачанні спецтехніки, вантажного транспорту, автобусів для міських, міжміських і туристичних перевезень. Має 10 офіційних сервісних центрів в Україні.

Власником 100% компанії є Дмитро Гайдамаха, який, за словами учасників пресконференції, наразі служить у ЗСУ.

За даними системи Сlarity, у січні-вересні 2023 року компанія наростила чистий прибуток в 11,6 раза до аналогічного періоду 2022 року - до 75,3 млн грн за зростання чистого доходу в 3,2 раза до 1 млрд 234 млн грн.

У 2022 році чистий дохід компанії зріс у 3,8 раза до 2021 року, до 656,2 млн грн, чистий прибуток становив 41,3 млн грн порівняно з 0,88 млн грн.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на вчора, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес