Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Запроваджено нові заходи по посиленню боротьби з корупцією

12:11 15.12.2000 |

Політика

ЗАПРОВАДЖЕНО "ДОДАТКОВІ ЗАХОДИ ПО ПОСИЛЕННЮ БОРОТЬБИ З КОРУПЦІЄЮ". Президент Л. Кучма підписав указ "Про додаткові заходи по посиленню боротьби з корупцією і забезпечення економного використання державних коштів". Метою документу є насамперед максимальне скорочення бюджетних витрат на будівництво і утримання "незапланованих у встановленому порядку об'єктів", надання необгрунтованих пільг і переваг, посилення боротьби з корупцією. Згідно з даним указом, уряд, місцеві органи виконавчої влади та представники держави в господарських товариствах, що мають державну частку, повинні забезпечити запроваджені президентським указом заходи по наповненню бюджету та посилення бюджетно - фінансової дисципліни. Кабміну наказано щоквартально звітувати про виконання даного указу.

Даний указ, у доповнення до заходів з дерегуляції підприємницької діяльності, зобов'язує Кабінет міністрів прискорити розробку положень по створенню спеціально уповноваженого органа з питань ліцензування і його територіальних органів. Мету цих органів визначено як забезпечення дотримання встановлених законом термінів розгляду заяв про надання ліцензій, дозволів тощо. Порушення саме в цій галузі є одним з основних джерел корупції.

Указ надає уряду три місяці на розробку і внесення законопроекту про застосування соціальних пропорцій у розподілі доходів і витрат приватних підприємств і господарських товариств між їх власниками і найманими працівниками. На додаток до вимоги обов'язкового подання декларацій про доходи (що часто очевидно не відповідають реальному рівню життя деяких держслужбовців) Кабінету міністрів наказано розробити і застосувати механізм контролю за відповідністю задекларованих доходів держслужбовців та "інших осіб" їх фінансовим та матеріальним витратам. Серед заходів, передбачених указом - обмеження витрат на закордонні відрядження, контроль за кількістю таких відряджень, їх ефективністю та числом їх учасників, а також заборона незаконних пільг на придбання путівок для державних службовців, посадових осіб державних комерційних банків, державних підприємств та організацій, та на встановлення пільг на одержання соціальних послуг за кошт держави, 20 - відсоткове скорочення кількості автомобілів, що обслуговують державних посадовців. Передбачається також встановлення єдиного ліміту витрат на купівлю автомобілів, меблів, засобів мобільного зв'язку та техніки державними структурами та товариствами, що мають державну частку власності, а також перегляд і суттєве скорочення переліку осіб, які користуються на пільгових умовах державними дачами, стільниковим і спеціальним зв'язком. Кабінету міністрів, регіональним та місцевим органам виконавчої влади наказано провести інвентаризацію майна державних органів та підприємств, відчуження і продаж наступного року через аукціони майна, яке не належить до їх безпосередньої виробничої діяльності, насамперед об'єктів незавершеного будівництва, невикористовуваних машин і обладнання, об'єктів соціальної сфери. Тим часом указ не передбачає конкретної відповідальності за порушення зазначених обмежень, заходів щодо запобігання конфлікту інтересів та приведення офіційної заробітної плати держслужбовців у відповідність до обсягу їх владних повноважень, попри те, що саме ці заходи вважаються можливими шляхами вирішення проблеми

За матеріалами: Політична Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6037
 0,0586
0,15
EUR
1
42,2789
 0,2227
0,53

Курс обміну валют на сьогодні, 11:13
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4537  0,11 0,28 39,9930  0,10 0,24
EUR 42,1926  0,09 0,20 42,9974  0,11 0,25

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7600  0,25 0,63 39,8100  0,26 0,66
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес