Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Уряд і землі Німеччини домовилися щодо шукачів притулку

 

Федеральний уряд і глави урядів федеральних земель Німеччини домовилися щодо низки питань, пов'язаних з міграцією та розміщенням біженців. Після тривалих перемовин сторони узгодили, зокрема, нові механізми фінансування допомоги біженцям. Так, передбачається, що федеральний уряд в майбутньому виділятиме 7500 євро на одного біженця, повідомив канцлер Олаф Шольц (Olaf Scholz), пише AFP зранку у вівторок, 7 листопада.

Виплати біженцям

Федеральний і земельні уряди також домовилися про обмеження фінансових пільг для шукачів притулку. За словами Шольца, в майбутньому шукачі притулку отримуватимуть так звані аналогові виплати у тому ж розмірі, що й звичайна соціальна допомога, лише через три роки, а не через півтора року, як це було досі.

А федеральний міністр фінансів Крістіан Лінднер (Christian Lindner) написав у соцмережі X (колишній Twitter), що це може "призвести до економії на загальну суму в один мільярд євро".

Це "не лише скоротить навантаження на федеральні землі та муніципалітети", а й "зменшить привабливість німецької соціальної держави" для потенційних шукачів притулку, написав Лінднер.

Наплив шукачів притулку

Наразі в Німеччині спостерігається різке зростання числа заявок на надання притулку. За даними Федерального відомства з питань міграції та біженців (BAMF), лише до вересня 2023 року в Німеччині зареєстрували 233 744 первинні заяви-прохання про надання притулку - значно більше, ніж за весь попередній рік, пише dpa.

Крім того, Німеччина прийняла понад мільйон біженців з України, які однак не зобов'язані просити про притулок.

У середині травня федеральний уряд пообіцяв виділити один мільярд євро додатково на потреби федеральних земель для фінансування пов'язаних з напливом мігрантів видатків. Однак федеральні землі та місцева влада вже тривалий час наполягають на запровадженні так званої "дихальної системи", за якої виплати постійно залежатимуть від фактичної кількості біженців, нагадує агенція.

Значне пришвидшення розгляду справ для шукачів притулку

Крім того, на засіданні в Берліні сторони узгодили значне прискорення часу розгляду владою і судами справ щодо надання притулку в Німеччині. Так, перше рішення Федерального відомства з питань міграції та біженців, як правило, має надійти через пів року, судовий розгляд у першій інстанції також має завершитися через пів року.

А для заявників з країн з низьким рівнем визнання (менш ніж п'ять відсотків) процедури мають бути ще швидшими - органам влади та судам надаватимуть лише три місяці на кожну справу. У першій половині 2023 року до таких країн належали Чорногорія, Алжир, Туніс, Албанія, Гана, Косово та Грузія. З цих країн лише невелика кількість заявників отримала притулок, статус біженця, додатковий захист або заборону на депортацію.

Загалом, за даними федерального уряду, торік середня тривалість розгляду справи про надання притулку до ухвалення офіційного рішення становила 7,6 місяця. Згідно з даними за перше півріччя 2022 року, ухвалення остаточного рішення після апеляцій і судових розглядів тривало в середньому 21,8 місяця, тобто майже два роки.

Подання заяви на надання притулку за межами ЄС

Водночас німецький уряд планує вивчити питання про те, чи можливо реалізовувати процедуру щодо надання притулку за межами ЄС, повідомляє dpa з посиланням на неназвані джерела серед учасників конференції. За даними агенції, йдеться про оцінку можливості у майбутньому визначати статус захисту біженців в третіх або транзитних країнах. Утім, така змога має надаватися лише в "виняткових випадках", а також не суперечити Женевській конвенції щодо біженців і Європейській конвенції з прав людини, наголошують учасники німецької урядової коаліції, йдеться в повідомленні dpa.

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4063  0,03 0,07 39,9633  0,02 0,05
EUR 42,2488  0,03 0,08 43,0083  0,01 0,02

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6900  0,10 0,25 39,7100  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес