Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Єна коливається, вразлива до політичних хвилювань

08:22 25.10.2024 |

Фінанси

 

У п'ятницю курс єни впав до тримісячного мінімуму і готувався до четвертої поспіль тижневої втрати, напередодні виборів в Японії, які, ймовірно, ускладнять плани Банку Японії щодо нормалізації монетарної політики.

Долар відступив від своїх нещодавніх максимумів через зниження прибутковості казначейських облігацій США, хоча він залишився на своєму шляху до чергового тижневого зростання.

У неділю японські виборці підуть на виборчі дільниці на загальні вибори, і опитування показують, що правляча Ліберально-демократична партія (ЛДП) може втратити своє довготривале домінування.

Невизначеність і перспектива політичної нестабільності можуть вплинути на рішення Банку Японії щодо підвищення ставок, оскільки він намагається забезпечити плавний відхід від майже нульових процентних ставок. Наступне засідання центрального банку відбудеться 30-31 жовтня.

Минулого тижня єна знизилась на 0,1% до 152 за долар, а за тиждень вона втратила 1,5%.

Раніше вона трохи підросла на тлі трохи кращих, ніж очікувалося, даних по інфляції в Токіо, хоча базові споживчі ціни виявилися нижче цільового показника Банку Японії в 2% вперше за п'ять місяців.

«Є припущення, що якщо ЛДП втратить свою більшість - що, наскільки я розумію, цілком можливо, тоді існує ймовірність того, що це ще більше скаламутить воду в питанні нормалізації політики Банку Японії», - сказав Рей Атрілл, керівник відділу валютної стратегії Національного банку Австралії.

«Якщо це результат, то я припускаю, що існує певний потенціал для подальшого ослаблення ієни, якщо ринок вважає, що це, безумовно, може відтермінувати наступне підвищення ставки, наприклад, на наступний рік».

На сьогоднішній день ієна впала приблизно на 5,5% за місяць, що є найгіршим місячним падінням з квітня 2022 року.

Зниження курсу єни, особливо після того, як вона знову ослабла нижче ключового рівня 150 за долар, змусило трейдерів насторожено очікувати будь-якого втручання з боку японської влади, щоб підтримати валюту.

Високопоставлений представник японського міністерства фінансів повідомив, що міністр фінансів країни Кацунобу Като і міністр фінансів США Джанет Йеллен обговорили нещодавні зміни обмінного курсу, серед інших тем, під час двосторонньої зустрічі, що відбулася в четвер.

У п'ятницю ралі долара призупинилося після того, як він злетів до тримісячного максимуму на початку тижня на тлі стриманих очікувань агресивного зниження ставок Федеральної резервної системи і зростання ринкових ставок на можливе повернення Дональда Трампа в якості президента США.

По відношенню до долара євро востаннє коштував $1,08225, що трохи нижче від свого мінімуму в $1,076125, досягнутого на початку тижня.

Тим не менш, єдина валюта продовжує втрачати 0,4% щотижня.

Дані, опубліковані в четвер, показали, що ділова активність в єврозоні знову зупинилася в цьому місяці, хоча скорочення в Німеччині - найбільшій економіці Європи - було менш різким, ніж у попередньому місяці.

«Що стосується єврозони в цілому, то короткострокові перспективи залишаються похмурими», - сказав Нік Різ, старший аналітик валютного ринку Monex Europe.

«Умови попиту залишаються слабкими, ринок праці починає розгойдуватися, а ціновий тиск і ділова впевненість падають».

Стерлінг знизився на 0,06% до $1,2969, але також відірвався від двомісячного мінімуму, досягнутого в середу на позначці $1,2908. Він прямував до щотижневого падіння на 0,6%.

Австралійський долар подешевшав на 0,11% до $0,6634, а новозеландський долар знизився на 0,22% до $0,6003.

Обидві валюти-антиподи втратили приблизно по 1% за тиждень, частково через зміцнення долара, а також через те, що невизначеність щодо майбутніх виборів у США знизила апетит до ризику.

Індекс долара востаннє зріс на 0,04% до 104,09 після того, як на початку тижня сягнув майже тримісячного максимуму 104,57. Цього тижня індекс очікував зростання на 0,6%, що стало б четвертим тижнем зростання поспіль.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,3135
 0,0505
0,12
EUR
1
44,7136
 0,1723
0,39

Курс обміну валют на сьогодні, 10:24
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9635  0,05 0,13 41,5812  0,03 0,06
EUR 44,4462  0,03 0,07 45,1546  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,3300  0,02 0,05 41,3450  0,02 0,06
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес