Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Тиск на валютні ринки через операції carry trade залишає їх у напруженому стані

08:13 06.08.2024 |

Фінанси

 

Долар США зазнав значних втрат у вівторок, а єна відступила після різкого зростання на попередній сесії, оскільки трейдери борються зі згортанням популярних операцій "carry trade" і перспективою глибокого зниження ставок Федеральною резервною системою США.

У вівторок єна ослабла до 144,47 за долар після того, як зростала п'ять сесій поспіль і досягла семимісячного максимуму в 141,675 в понеділок. Єна також подешевшала по відношенню до австралійського долара, євро та фунта стерлінгів.

Минулого тижня м'якші, ніж очікувалося, дані по зайнятості в США, а також розчаровуючі прибутки великих технологічних компаній і посилення занепокоєння щодо китайської економіки викликали глобальний розпродаж акцій і високоприбуткових валют.

У понеділок глобальна втеча з ризикованих активів набула приголомшливого розмаху, а фондові ринки опинилися в режимі обвалу, оскільки побоювання інвесторів, що США прямують до рецесії, сколихнули інвесторів.

У понеділок керівники центрального банку США відкинули думку про те, що слабші, ніж очікувалося, липневі дані про зайнятість означають, що економіка перебуває в рецесійному падінні, але також попередили, що Федеральній резервній системі необхідно буде знизити ставки, щоб уникнути такого результату.

"Розпродажі, які проявляються через різкі коливання на валютних ринках, є різкими і швидкими, але, як правило, дуже короткочасними", - сказав Джеймі Кокс, керуючий партнер Harris Financial Group.

"Ринки явно нервують через розбіжності у курсах центральних банків, що призводить до значної волатильності".

Трейдери очікують пом'якшення монетарної політики ФРС на 109 базисних пунктів (б.п.) в цьому році, при цьому зниження на 50 б.п. у вересні оцінюється з ймовірністю 75%, як показав CME FedWatch Tool.

"Ми зберігаємо певний ступінь спокою, оскільки не очікуємо надмірної реакції з боку центральних банків", - сказав Крістіан Шерманн, американський економіст DWS.

"Ми очікуємо, що в серпні голова ФРС Джером Пауелл надасть більш чіткі вказівки на цьогорічному економічному симпозіумі в Джексон-Холі".

Зростання єни також відбувається після того, як Банк Японії підвищив процентні ставки минулого тижня, а також різкого скорочення обсягів операцій carry trade, оскільки інвестори поспішають вийти з-під удару валюти, що стрімко зростає.

В операціях carry trade інвестори позичають гроші в країнах з низькими процентними ставками, таких як Японія або Швейцарія, для фінансування інвестицій у високоприбуткові активи в інших країнах.

Минулого тижня дані CFTC показали, що ведмежі ставки спекулянтів проти єни скоротилися до $6 млрд з квітневого майже десятирічного максимуму в $14,5 млрд.

Доля єни змінилася після того, як минулого місяця Токіо втрутився, щоб підтримати валюту, піднявши її з 38-річного мінімуму в 161,96 за долар, на якому вона була лише місяць тому. Цього року єна подешевшала на 2% по відношенню до долара.

Іданна Аппіо, портфельний менеджер First Eagle Investments, все ще вважає єну недооціненою і очікує, що в середньостроковій перспективі вона зміцниться.

"Однак, короткострокові рухи важко передбачити, і вони, ймовірно, будуть більш чутливими до подій у США, враховуючи значну ревальвацію в цій сфері".

Індекс долара, який вимірює курс американської валюти проти шести конкурентів, залишився без змін на рівні 102,87 після того, як в понеділок досяг семимісячного мінімуму в 102,15.

Євро майже не змінився і склав $1,095275, в той час як фунт стерлінгів трохи зміцнився до $1,2789.

Австралійський долар виріс на 0,27% до $0,6514 на початку торгів після падіння до восьмимісячного мінімуму $0,63485 в понеділок. Цього року австралієць подешевшав більш ніж на 4% через погіршення настроїв щодо ризиків.

Увага інвесторів буде зосереджена на політичному рішенні Резервного банку Австралії пізніше цього дня, де, як очікується, центральний банк збереже процентні ставки на незмінному рівні, згідно з опитуванням економістів Reuters.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1966
 0,0284
0,07
EUR
1
45,1474
 0,5007
1,12

Курс обміну валют на сьогодні, 09:42
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8265  0,12 0,28 41,4540  0,09 0,23
EUR 44,6900  0,12 0,26 45,4910  0,09 0,20

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1900  0,02 0,04 41,2100  0,03 0,07
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес