Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азійські акції просідають на тлі посилення коливань щодо ставок напередодні виходу даних по зайнятості в США

08:40 05.04.2024 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій впали в п'ятницю, слідуючи за нічним падінням на Уолл-стріт, оскільки яструбині сигнали чиновників Федеральної резервної системи, особливо напередодні ключових даних по заробітній платі, посилили невизначеність щодо зниження процентних ставок в США.

Побоювання загострення конфлікту на Близькому Сході - коли Іран погрожував військовими діями проти Ізраїлю - значною мірою стримували апетит до ризику. Обсяги регіональних торгів також були приглушені через вихідний день на китайському ринку.

Азійські фондові індекси слабко відірвались від Уолл-стріт, оскільки американські індекси впали більш ніж на 1% в четвер після того, як представники ФРС попередили, що стійка інфляція затримає будь-яке потенційне зниження процентних ставок цього року. Очікування даних по зайнятості в несільськогосподарському секторі, які, як очікується, вплинуть на прогноз ФРС, також тримало ринки в напрузі.
Ф'ючерси на американські фондові індекси були стриманими на азіатських торгах.

Японський Nikkei 225 продемонстрував найгірший результат в Азії в п'ятницю, впавши на 2,5% до більш ніж двотижневого мінімуму.

Nikkei постраждав від тривалої фіксації прибутку після зростання до рекордних максимумів у березні. У квітні індекс також намагався просунутись вперед на фоні зростання невизначеності щодо шляху інфляції та монетарної політики в країні. В'язка інфляція може призвести до подальшого підвищення процентної ставки Банком Японії.

Експортно-орієнтовані акції зазнали найбільшого падіння на Nikkei, оскільки ієна відновилась після нещодавніх втрат і досягла двотижневого максимуму. Постійні погрози інтервенцій на валютному ринку з боку японського уряду були ключовим фактором відновлення ієни.
Японські фондові індекси також впали, а індекс TOPIX втратив 1,7%.

Інші азійські фондові індекси знизились, а акції технологічних компаній слідували за падінням своїх американських колег.

Південнокорейський індекс KOSPI впав більш ніж на 1%, а Samsung Electronics, найбільша акція індексу, впала на 1,5%, навіть незважаючи на те, що компанія прогнозувала значне зростання прибутку в першому кварталі.

Гонконгський індекс Hang Seng знизився на 1,1%, з елементом наздоганяючої торгівлі після вихідного дня в четвер.

Австралійський ASX 200 впав на 0,9%, що було спричинено втратами в акціях великих банків та гірничодобувної промисловості. Дані в п'ятницю показали більше, ніж очікувалося, зниження торгового балансу Австралії в лютому, відзначене стійким падінням експорту залізної руди в Китай.

Ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 відкрилися у флеті після того, як у четвер індекс та індекс BSE Sensex 30 закрилися на рекордних максимумах.

Зростанню індексів сприяла купівля банківських і промислових акцій, що входять до складу індексу, на тлі певного позиціонування перед загальними виборами 2024 року. Настроям також сприяло відновлення акцій компаній з малою капіталізацією.

У центрі уваги також було завершення засідання Резервного банку Індії, яке відбудеться пізніше в п'ятницю. Очікується, що центральний банк залишить ставку репо на рівні 6,5%, але за його прогнозами щодо інфляції та економічного зростання будуть уважно стежити.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2966
 0,0595
0,15
EUR
1
42,3087
 0,0896
0,21

Курс обміну валют на сьогодні, 13:49
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2148  0,08 0,21 39,7524  0,09 0,23
EUR 42,1980  0,02 0,05 42,9048  0,06 0,15

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2600  0,17 0,43 39,3000  0,15 0,38
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес