Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азійські акції падають через землетрус на Тайвані, побоювання щодо ставок зберігаються

08:10 03.04.2024 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій впали в середу, оскільки руйнівний землетрус на Тайвані знизив апетит до ризику, в той час як невизначеність щодо подальшої долі процентних ставок в США також стимулювала тривалу фіксацію прибутку в регіоні.

Регіональні фондові індекси слабко відірвались від Волл-стріт, оскільки американські фондові індекси впали з майже рекордних максимумів у перші два торгові дні другого кварталу. Ф'ючерси на американські фондові індекси стабілізувалися на азіатських торгах.

Але занепокоєння щодо повного впливу землетрусу на Тайвані, який потряс острівну державу в середу вранці, було ключовим моментом суперечок на азіатських ринках.

Основний індекс Тайваню (Taiwan Weighted Index) впав на 0,8% в середу на тлі загальних втрат, оскільки настрої були підірвані землетрусом магнітудою 7,5 балів в країні.

Землетрус був найсильнішим на острові з 1999 року, він знеструмив кілька будинків, зруйнував громадську інфраструктуру, а також порушив роботу громадського транспорту по всьому острову.

Великий виробник мікросхем та індексний важковаговик TSMC, як повідомляється, призупинив виробництво на своїх місцевих заводах, а також евакуював персонал в деяких районах. Акції фірми, яка на сьогоднішній день є найдорожчою компанією Тайваню, впали більш ніж на 1%.

Окрім занепокоєння щодо Тайваню, на настрої на ширших азійських ринках також вплинула зростаюча невизначеність щодо того, коли саме Федеральний резерв почне знижувати процентні ставки, особливо напередодні ключових даних щодо зайнятості в несільськогосподарському секторі, які мають бути опубліковані цієї п'ятниці.

Ця невизначеність призвела до певної фіксації прибутку на ринках, які мали сильне зростання в першому кварталі 2024 року. Японський індекс Nikkei 225 впав на 0,5%, ще більше відступивши від рекордних максимумів, досягнутих у березні. Після землетрусу на Тайвані в деяких частинах Японії, зокрема на Окінаві, було оголошено попередження про цунамі.

Австралійський ASX 200 знизився на 1,3%, також різко впавши з нещодавніх рекордних максимумів, в той час як різкі втрати в акціях технологічних компаній призвели до падіння південнокорейського KOSPI на 1,4%.

Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 і Shanghai Composite впали на 0,5% кожен, відреагувавши на результати приватного опитування, які показали, що сектор послуг країни в березні виріс, як і очікувалося.

Офіційні дані, опубліковані минулого тижня, також показали, що виробничий сектор Китаю повернувся до зростання в березні, що потенційно є передвісником деякого відновлення економіки країни після року повільного зростання.

Гонконгський індекс Hang Seng знизився на 1,2% на тлі втрат в основних акціях нових енергетичних транспортних засобів, які слідували за різким падінням акцій гіганта електромобілів Tesla Inc після того, як компанія опублікувала розчаровуючі результати поставок за перший квартал.

З іншого боку, ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 показали слабке відкриття, при цьому індекс, ймовірно, буде слідувати за слабкістю своїх азіатських аналогів. Засідання Резервного банку Індії цієї п'ятниці також було в центрі уваги.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2966
 0,0595
0,15
EUR
1
42,3087
 0,0896
0,21

Курс обміну валют на сьогодні, 13:49
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2148  0,08 0,21 39,7524  0,09 0,23
EUR 42,1980  0,02 0,05 42,9048  0,06 0,15

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2600  0,17 0,43 39,3000  0,15 0,38
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес