Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азійські акції стабільні перед даними по ІСЦ; японські акції знижуються на хвилюванні щодо дій Банку Японії

08:16 12.03.2024 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій у вівторок торгувалися у вузькому діапазоні, оскільки ринки зберігали обережність перед ключовими даними по інфляції в США, в той час як японські акції зазнали значних втрат на тлі нових ознак того, що Банк Японії незабаром підвищить процентні ставки.

Регіональні фондові індекси також здебільшого наслідували вагання з Волл-стріт, оскільки нещодавнє ризикове ралі, схоже, вичерпало себе, а невизначеність щодо подальшої динаміки процентних ставок також вплинула на обережність ринків.

Японські акції у вівторок показали найгірші результати в Азії: індекси Nikkei 225 та TOPIX впали на 1,3% та 1,6% відповідно. Обидва індекси досягли двотижневих мінімумів і зараз торгуються значно нижче рекордних максимумів, досягнутих минулого тижня.

Дещо вища, ніж очікувалось, інфляція індексу цін виробників, опублікована у вівторок, сприяла зростанню бетів на те, що в'язка інфляція та зростання заробітних плат призведуть до того, що Банк Японії припинить політику контролю кривої дохідності та від'ємних процентних ставок у найближчій перспективі.

Показники були опубліковані наступного дня після того, як в деяких ЗМІ з'явились повідомлення про те, що Банк Японії розглядає можливість відходу від ультра-"голубиної" політики в середині березня або наприкінці квітня.

Цього тижня в центрі уваги також переговори щодо заробітної плати між японськими компаніями та найбільшими профспілками, причому будь-яке значне підвищення заробітної плати, ймовірно, викличе яструбину реакцію з боку Банку Японії.

Невизначеність щодо Банку Японії стримує настрої на азійських ринках, так само як і постійні сумніви щодо відновлення економіки Китаю.

Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 і Shanghai Composite дещо знизилися у вівторок, але залишилися в межах досяжності майже чотиримісячних максимумів, досягнутих у понеділок.

Але зростання китайських ринків сповільнилося на останніх сесіях на тлі постійних сумнівів щодо економічного відновлення в країні. Пекін встановив значною мірою занижений цільовий показник зростання на 2024 рік, а також запропонував скупі підказки щодо додаткових заходів стимулювання.

Зростання акцій технологічних компаній допомогло гонконгському індексу Hang Seng підвищитися на 0,6%, хоча він залишався значною мірою в обмеженому діапазоні.

Більш широкі азіатські ринки у вівторок залишались у вузькому діапазоні: австралійський ASX 200 виріс на 0,2%, а південнокорейський KOSPI додав 0,2%.

Ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 відкрилися позитивно після того, як у понеділок він впав на 0,7% на тлі масової фіксації прибутку на рекордно високих рівнях.

Інвестори перебували в значній мірі в очікуванні ключових даних по індексу споживчих цін в США, які будуть опубліковані пізніше у вівторок і, як очікується, вплинуть на плани Федерального резерву по зниженню процентної ставки в 2024 році.

Ф'ючерси на американські фондові індекси торгувалися з невеликим позитивним трендом в Азії після слабкої сесії на Уолл-стріт.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,7206
 0,1688
0,43
EUR
1
42,8148
 0,3836
0,90

Курс обміну валют на вчора, 10:53
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4328  0,13 0,34 39,9820  0,14 0,36
EUR 42,3788  0,16 0,39 43,1064  0,15 0,35

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,8100  0,29 0,73 39,8350  0,30 0,75
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес