Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції знижуються, Nikkei коливається, оскільки стійка інфляція посилює нервозність Банку Японії

08:23 27.02.2024 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій впали у вівторок, оскільки зберігалася обережність перед низкою ключових економічних показників цього тижня, при цьому японський індекс Nikkei 225 впав з рекордних максимумів після трохи сильнішого, ніж очікувалося, показника інфляції.

Регіональні ринки сприйняли слабкі сигнали після закриття торгів на Волл-стріт, оскільки зоряне ралі, що підживлюється технологіями, тепер, схоже, починає остигати. Американські ф'ючерси на азійських торгах у вівторок були приглушеними.

Японський індекс Nikkei 225 торгувався трохи нижче, різко відступивши від рекордних максимумів, досягнутих раніше того ж дня, оскільки дані щодо індексу споживчих цін за січень впали трохи менше, ніж очікувалося.

Хоча показники все ще покращилися порівняно з попереднім місяцем, вони враховують побоювання, що Банк Японії матиме більше стимулів для припинення контролю над кривою прибутковості та політики негативних процентних ставок вже у квітні.

Ультра-голубина політика Банку Японії була ключовою точкою підтримки японських ринків у минулому році, оскільки зростання відсоткових ставок в іншому світі та послаблення єни призвели до того, що іноземні інвестори попрямували до місцевих акцій.

Але різкий стрибок вартості робить японські акції особливо вразливими для будь-яких поганих новин. Економіка Японії також переживає несподівану рецесію.

Проте ширший індекс TOPIX зріс на 0,7% і досяг рекордного рівня.

Азіатські ринки загалом відступили перед низкою ключових показників інфляції та ділової активності цього тижня. Австралійський індекс ASX 200 впав на 0,3%, при цьому основна увага була приділена щомісячним показникам інфляції за січень, які будуть опубліковані в середу.

Південнокорейський індекс KOSPI впав на 0,5%, продовживши втрати другу сесію поспіль, оскільки інвестори фіксували прибуток в акціях важковагових технологічних компаній.

Ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 вказували на помірно слабке відкриття, як і його азіатські аналоги, оскільки індекс також продемонстрував розширену фіксацію прибутку після досягнення рекордних максимумів минулого тижня.

Більш широкі настрої також були пригнічені очікуванням прийдешніх даних щодо індексу цін PCE у США. Дані показники є Ключовим показником інфляції Федеральної резервної системи, і багато хто очікує, що вони враховуватимуться в прогнозах ставок у США, які були ключовим моментом розбіжностей на азіатських ринках.

Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 та Shanghai Composite у вівторок рухалися в діапазоні від флета до мінімуму, залишаючись настороженими після того, як на попередній сесії перервали восьмисесійне ралі.

Втрати в акціях материкового Китаю та технологічних компаній також призвели до зниження індексу Hang Seng у Гонконгу на 1%.

У той час як додаткові заходи стимулювання з боку Пекіна допомогли китайським ринкам відновитися після багаторічних мінімумів, ринки тепер очікують на ознаки фактичного поліпшення ситуації в економіці.

Дані за індексом менеджерів із закупівель за лютий будуть опубліковані пізніше цього тижня і, як очікується, дадуть чіткіші сигнали про стан найбільшої економіку Азії.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес