Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції падають через слабкість Китаю, що триває

07:43 27.11.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій впали в понеділок через слабкі сигнали з Китаю, в той час як очікування низки ключових економічних показників цього тижня тримало ринки значною мірою у напрузі.

Китайські акції показали найгірші результати за день: індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 та SSEC знизилися на 1,1% та 0,7% відповідно після того, як дані показали стійке зниження промислових прибутків країни. Гонконгський індекс Hang Seng втратив 0,7%, переважно за рахунок акцій материкового Китаю.

Дані показали, що найбільші економічні рушії Китаю залишаються під тиском, а також те, що інвестори втрачають терпіння щодо додаткових заходів стимулювання з боку Пекіна.

Цього тижня увага буде зосереджена на ключових показниках індексу менеджерів із закупівель у Китаї за листопад, які мають вийти у четвер. Очікується, що ці дані дадуть більше інформації про ділову активність після несподівано слабких індексів ділової активності у жовтні.

Побоювання з приводу Китаю призвели до зниження ширших азіатських індексів з огляду на роль країни як домінуючого торгового напряму в регіоні. Особливо постраждали від цієї угоди австралійські сировинні акції, внаслідок чого індекс ASX 200 знизився на 0,4%.

Ключові показники інфляції та роздрібного продажу в Австралії також будуть опубліковані пізніше цього тижня, і очікується, що вони враховуватимуться в планах Резервного банку за процентними ставками. Губернатор Мішель Буллок нещодавно попередила, що найближчими місяцями інфляція може залишатися вищою, ніж очікувалося.

Японський Nikkei 225 впав на 0,5%, відкотившись після досягнення 33-річних максимумів минулого тижня. Низка слабких індексів ділової активності викликала стурбованість з приводу уповільнення ділової активності в країні, яка бореться зі слабким попитом на своїх найбільших експортних ринках. Проте перспектива збереження «голубиної» позиції Банку Японії значною мірою зміцнила японські акції цього року: індекс Nikkei у листопаді зросте більш ніж на 8%.

Індекс KOSPI Південної Кореї не змінився перед засіданням Банку Кореї у четвер.

Очікування безлічі ключових економічних показників цього тижня утримувало в інвесторів неприйняття ризикованих активів, спричиняючи тиск на азіатські акції. Поряд з індексами PMI Китаю, ринки також очікують на дані інфляції з єврозони після того, як блок впав у рецесію, а також даних про ціни PCE, які є ключовим індикатором інфляції Федеральної резервної системи.

Цього тижня також вийде друге читання даних щодо валового внутрішнього продукту США за третій квартал, а також дані з промислового виробництва та роздрібних продажів у Японії.

Хоча ослаблення побоювань щодо високих процентних ставок у США сприяло значному зростанню азіатських ринків у листопаді, цей оптимізм тепер притуплюється побоюваннями щодо уповільнення глобального економічного зростання.

Низка слабких показників PMI з Японії, єврозони та США зміцнила цю ідею минулого тижня, оскільки наслідки нещодавнього підвищення відсоткових ставок та сталої інфляції почали впливати на світову економіку.

Ця тенденція дещо псує перспективи ризикованих азіатських ринків і може спровокувати подальше послаблення найближчими днями, особливо якщо інвестори зафіксують недавній прибуток.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4627
 0,2052
0,50
EUR
1
45,3457
 0,3668
0,82

Курс обміну валют на 16.07.24, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4500  0,24 0,58 41,5000  0,26 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес