Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на золото падають, очікується 2% тижнева втрата, на тлі агресивних висловлювань з боку офіціалів ФРС

08:31 10.11.2023 |

Фінанси

 

Ціни на золото трохи впали в п'ятницю і готові до різких тижневих втрат після того, як низка яструбиних коментарів з боку представників Федеральної резервної системи змусила ринки переглянути ставки на паузу в подальшому підвищенні процентних ставок.

Зниження попиту на безпечні притулки на тлі ослаблення побоювань щодо війни між Ізраїлем та Хамасом також призвело до зниження апетиту до золота.

Після 10%-го стрибка в жовтні, ціни на золото на початку листопада зіткнулися з сильною фіксацією прибутку, внаслідок чого жовтий метал цього тижня впав до більш ніж тритижневого мінімуму. Але ціни, як і раніше, залишалися біля позначки середини 1900 доларів.

О 07:11 EET спотове золото впало на 0,1% до $1957,01 за унцію, а ф'ючерси на золото з терміном дії, що закінчується в грудні, впали на 0,4% до $1961,90 за унцію. Обидва інструменти втратять близько 2% цього тижня, що є найгіршим тижнем з кінця вересня.

Тим не менш, ціни на золото в четвер продемонстрували деяке зростання після невдалого аукціону казначейських облігацій, який стимулював зростання продажів державних облігацій, при цьому деякі трейдери переключилися на золото. Але відповідний стрибок прибутковості казначейських облігацій обмежив будь-який приріст золота.

Цього тижня долар відновився від шеститижневих мінімумів після серії агресивних коментарів представників ФРС. Голова Джером Пауелл попередив у четвер, що ФРС, як і раніше, не переконана в тому, що грошово-кредитна політика залишається досить обмежувальною, а також попередив, що стійка інфляція може спровокувати подальше підвищення ставок.

Його коментарі послідували за кількома аналогічними коментарями інших чиновників ФРС, які за тиждень знизили ціни на золото.

Очікування закінчення циклу підвищення ставок ФРС суттєво зросли минулого тижня після того, як трейдери інтерпретували коментарі Пауелла на засіданні як, начебто, менш войовничі. Хоча більша частина цих ставок, як і раніше, зберігається, ринки тепер стали менш впевненими в тому, що банк значно знизить ставки в 2024 році.

Високі відсоткові ставки не обіцяють нічого хорошого для золота, оскільки вони збільшують альтернативну вартість інвестицій у зливки. Ця угода обмежила якийсь великий приріст золота, а оскільки ФРС має намір довше зберігати високі ставки, короткострокові перспективи жовтого металу залишаються невизначеними.

Серед промислових металів, ціни на мідь трохи впали в п'ятницю і досягли першого за три тижні падіння після низки економічних показників, що розчаровують, з Китаю.

Ф'ючерси на мідь, термін дії яких спливає у грудні, впали на 0,1% до $3,6303 за фунт і мали втратити 1,4% цього тижня.

Китай, найбільший у світі імпортер міді, вдруге цього року опинився на території дефляції, як показали дані у четвер. Цим даним передували невтішні дані з торгівлі, які вказували на посилення перешкод для найбільших економічних двигунів Китаю.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес