Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на золото падають на тлі побоювань щодо яструбиних дій ФРС

07:53 25.09.2023 |

Фінанси

 

Ціни на золото трохи впали в понеділок, демонструючи слабкість, що продовжується після того, як Федеральна резервна система попередила, що процентні ставки залишатимуться високими протягом тривалого часу, при цьому зміцнення долара і прибутковість також чинять тиск.

В останні тижні жовтий метал торгувався здебільшого в певному діапазоні, оскільки перспектива підвищення процентних ставок у США знизила його привабливість. Минулого тижня ФРС попередила, що ставки можуть ще зрости цього року, а у 2023 році впадуть менше, ніж очікувалося, ймовірно, залишаючись вищим за 5%.

Перспектива більш високих відсоткових ставок не обіцяє нічого хорошого для золота, враховуючи, що воно збільшує альтернативну вартість інвестування в неприбутковий актив. Ця угода завдала збитків золоту за останній рік та обмежила будь-яке серйозне відновлення жовтого металу.

О 05:46 EET спотове золото впало на 0,1% до $1924,06 за унцію, а ф'ючерси на золото з терміном дії, що закінчується в грудні, впали на 0,1% до $1943,30 за унцію.

Зростання відсоткових ставок також призвело до того, що інвестори в основному стали дотримуватися долара, а не золота, як своєї тихої гавані. Це призвело до того, що настрої щодо золота значною мірою були стримані, навіть незважаючи на те, що глобальні економічні умови, здавалося, погіршувалися.

Найбільші економіки стикаються з відновленням інфляції на тлі вищих нафтових цін, що може загальмувати економічне зростання цього року.

Тим не менш, жовтий метал знайшов деяку підтримку на останніх сесіях на тлі побоювань з приводу закриття уряду США.

Конгрес має менше тижня, щоб затвердити план видатків, щоб запобігти призупиненню роботи уряду, інакше очікується, що великі ділянки державної інфраструктури припинять роботу.

Але хоч такий сценарій здається жахливим, історично він трошки підтримував золото. Жовтий метал ледве додав 20 доларів під час призупинення роботи уряду в 2018-2019 роках, яке було найтривалішим в історії і тривало 35 днів.

Серед промислових металів ціни на мідь у понеділок змінилися незначно, на тлі побоювань щодо посилення економічних негараздів у великому імпортері, Китаї.

Ф'ючерси на мідь стабілізувалися на рівні $3,6947 за фунт після завершення попереднього тижня трохи нижче.

Занепокоєння з приводу ринку нерухомості Китаю вийшло на перший план у понеділок після того, як забудовник China Evergrande Group заявив, що не зможе видати нові боргові зобов'язання через урядове розслідування.

Це посилило побоювання щодо масштабнішого заморожування боргу на ринку нерухомості, що може мати тяжкі наслідки для економіки Китаю. Сектор бореться із трирічною кризою грошових коштів та відчуває обмежену фінансову підтримку з боку Пекіна.

На ринок нерухомості припадає близько чверті загального економічного зростання Китаю, а також є ключовим фактором попиту на мідь.

Цього тижня увага також буде зосереджена на даних щодо індексу менеджерів із закупівель Китаю, які вийдуть у п'ятницю, щоб отримати більше інформації про ділову активність.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6688
 0,0673
0,17
EUR
1
42,4972
 0,0563
0,13

Курс обміну валют на сьогодні, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4063  0,03 0,07 39,9633  0,02 0,05
EUR 42,2488  0,03 0,08 43,0083  0,01 0,02

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6900  0,10 0,25 39,7100  0,10 0,25
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес