Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Європейські акції зростають; PMI єврозони та кількість робочих місць у несільськогосподарському секторі США у центрі уваги

12:33 01.09.2023 |

Фінанси

 

Європейські фондові ринки в п'ятницю торгуються трохи вище, чому сприяли несподівано позитивні дані щодо активності китайських підприємств, хоча діапазон торгів, ймовірно, буде обмежений, оскільки інвестори очікують на звіт про зайнятість у несільськогосподарському секторі США.

О 03:40 за східним часом (07:40 за Грінвічем) індекс DAX у Німеччині торгувався на 0,1% вище, FTSE 100 у Великій Британії зріс на 0,3%, а CAC 40 у Франції додав 0,1%.

Серпень був важким місяцем для європейських інвесторів: загальноєвропейський індекс Stoxx 600 впав на 2,6%, але новий місяць почався з більш позитивної динаміки, чому сприяв приємний сюрприз із Китаю.

Дослідження приватного сектору, опубліковане раніше у п'ятницю, показало, що виробнича активність у другій за величиною економіці світу та головному експортному ринку для найбільших компаній Європи у серпні несподівано зросла.

Це допомогло викликати певний оптимізм щодо того, що мляве економічне відновлення найбільшої економіки Азії після COVID-19 набирає темпи, хоча це має стримуватись досі складними умовами у важливому секторі нерухомості Китаю.

Крім того, Народний банк Китаю заявив у п'ятницю, що скоротить обсяг іноземної валюти, яку мають зберігати банки, оскільки намагається підтримати відновлення економіки країни.

Ряд країн єврорегіону мають опублікувати свої дані щодо індексу ділової активності у виробничому секторі пізніше у п'ятницю, кульмінацією яких стануть остаточні дані щодо єврозони загалом.

Минулого місяця виробнича активність уповільнювалася найшвидшими темпами з початку пандемії, і очікується невелике покращення за серпневими показниками.

Президент Європейського центрального банку Крістін Лагард натякнула на паузу в циклі підвищення ставок центрального банку пізніше цього місяця, але дані, опубліковані в четвер, показали, що інфляція в єврозоні залишилася незмінною і склала 5,3% у серпні, що суперечить очікуванням падіння до 5,1% позаяк витрати на енергоносії за місяць різко зросли.

Тим не менш, найбільш очікуваний економічний реліз дня відбудеться за океаном - у вигляді даних із зайнятості в несільськогосподарському секторі за серпень.

Аналітики очікують, що минулого місяця економіка США створила 170 000 робочих місць порівняно зі 187 000 попереднього місяця, а рівень безробіття, як очікується, залишиться на рівні 3,5%.

Будь-які ознаки зміцнення ринку праці дадуть Федеральній резервній системі більше стимулів та можливостей для подальшого підвищення процентних ставок.

Сезон квартальної звітності швидко добігає кінця, але акції Aurubis впали на 15% після того, як найбільший виробник міді в Європі заявив, що не досягне річного прогнозу прибутку після виявлення "значних розбіжностей" у цільових запасах.

Ціни на нафту в п'ятницю зросли, маючи намір зафіксувати сильне тижневе зростання на тлі оптимізму, що група найбільших виробників сирої нафти продовжить скорочення видобутку до кінця року.

Віце-прем'єр Росії Олександр Новак заявив у четвер, що Москва досягла нової угоди зі своїми колегами з Організації країн-експортерів нафти та союзниками, групою, відомою як ОПЕК+, про подальше скорочення поставок і намітить нові скорочення видобутку наступного тижня.

Скорочення, ймовірно, будуть доповнені подальшим додатковим скороченням поставок Росією і Саудівською Аравією, що погіршить перспективи поставок на частину року, що залишилася.

О 03:40 за східним часом ф'ючерси на американську нафту торгувалися на 0,4% вище за ціною $84,00 за барель, а контракт на нафту марки Brent піднявся на 0,4% до $87,17.

Обидва контракти зросли більш ніж на 3% цього тижня, перервавши двотижневу смугу невдач, при цьому контракт США зокрема виграв від значно більшого, ніж очікувалося, скорочення запасів у США.

Крім того, ф'ючерси на золото зросли на 0,2% до $1969,65 за унцію, а пара EUR/USD торгувалася на 0,2% вище за 1,0858.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес