Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції падають після недовгого ралі акцій виробників у сфері високих технологій

08:25 25.08.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій різко впали в п'ятницю, при цьому акції технологічних компаній продемонстрували різкий розворот, оскільки ринки загалом стали не схильні до ризику напередодні нових сигналів щодо грошово-кредитної політики від симпозіуму в Джексон-Хоулі.

Хоча позитивні результати від виробника чіпів Nvidia Corp надали деяку підтримку акціям регіональних технологічних компаній цього тижня, вони були значною мірою нівельовані побоюваннями щодо більш агресивних сигналів з боку Федеральної резервної системи, зокрема голови Джерома Пауелла, який збирається виступити на симпозі в Джексон-Хоулі.

Інвестори зафіксували високий прибуток на акціях технологічних компаній, які зросли напередодні та після результатів Nvidia.

Регіональні акції також слабо випереджали Волл-стріт, оскільки американські індекси впали відразу на тлі тиску з боку високих прибутків, а дані показали, що ринок праці залишається сильним, що вказує на яструбиний прогноз за відсотковими ставками.

Азіатські біржі з технологічним сектором показали найгірші результати за день: гонконзька Hang Seng та південнокорейська KOSPI впали на 1% та 0,6% відповідно.

Акції компаній-виробників чіпів пам'яті Samsung Electronics Co Ltd та SK Hynix Inc, обидві з яких продемонстрували сильне зростання на початку цього тижня, впали на 1,5-3%, тоді як акції Baidu Inc, Alibaba Group і Tencent Holdings - трійки найбільших технологічних компаній Китаю - впала між 0,7% і 2%.

Акції TSMC, найбільшого виробника мікросхем в Азії, впали майже на 3%, а зважений тайванський індекс впав на 1,1%.

Ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 вказували на слабке відкриття, при цьому акції важковагових технологічних компаній, як очікується, зазнають різких втрат.

У той час як акції регіональних технологічних компаній продемонстрували значне зростання після того, як Nvidia відзначила зростання попиту на розробки в галузі штучного інтелекту цього року, перспектива більш високих процентних ставок та погіршення економічних умов значно компенсували цей оптимізм.

Японський Nikkei 225 впав майже на 2%, а TOPIX втратив 0,7% на тлі різкого падіння акцій технологічних компаній, а також побоювань щодо погіршення торгових зв'язків із Китаєм.

Акції виробника чипового обладнання Advantest Corp. впали на 10% і показали найгірші результати на індексі Nikkei 225. Акції компанії перевернули все своє зростання, досягнуте раніше на тижні.

Китай заборонив імпорт морепродуктів із країни, пославшись на побоювання з приводу радіоактивного забруднення, оскільки Японія почала скидати забруднену воду з АЕС Фукусіма до Тихого океану.

Китай є найбільшим експортним ринком морепродуктів Японії, хоча експорт морських продуктів становить менше ніж 1% від загального експорту Японії.

Акції Китаю також були вражені прибутковістю казначейських облігацій США, що досягла максимуму за кілька десятиліть, оскільки ринки побоювалися потенційно агресивних сигналів щодо грошово-кредитної політики США від Пауелла пізніше того ж дня.

Аналітики попереджають, що Пауелл може віщувати настання ери вищих базових процентних ставок, що є поганою ознакою для ринків, орієнтованих на ризик, оскільки грошово-кредитні умови посилюються.

Ця ідея чинила тиск на ширші азіатські ринки: австралійський індекс ASX 200 знизився на 1%. Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 та Shanghai Composite також впали на 0,2% кожен.

Крім Пауелла, керівники центральних банків Японії та Європи також збираються виступити в Джексон-Хоул, потенційно пропонуючи більше інформації щодо політики.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4220
 0,0407
0,10
EUR
1
45,2618
 0,0839
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4200  0,03 0,07 41,4400  0,06 0,14
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес