Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на золото перевищили 1900 доларів

08:37 23.08.2023 |

Фінанси

 

Ціни на золото трохи зросли в середу, отримавши деяку підтримку з боку падіння долара та прибутковості казначейських облігацій, хоча основна увага, як і раніше, зосереджена на симпозіумі в Джексон-Хоулі, який відбудеться цього тижня.

Цього тижня жовтий метал зазнав полегшення, оскільки ралі долара зупинилося на двомісячному максимумі, а прибутковість казначейських облігацій трохи впала після досягнення більш ніж 20-річного піку.

Це дозволило спотовим цінам у вівторок знову піднятися на рівень $1900 за унцію, хоча перспективи жовтого металу, як і раніше, залишалися похмурими на тлі побоювань щодо високих процентних ставок у США.

О 00:09 за східним часом (04:09 за Грінвічем) спотове золото виросло на 0,2% до $1901,31 за унцію, а ф'ючерси на золото з терміном дії, що закінчується в грудні, зросли на 0,2% до $1929,55 за унцію.

Ринки тепер були зосереджені виключно на виступі голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелла на симпозіумі у Джексон-Хоул у п'ятницю.

Аналітики попереджають, що Пауелл може віщувати настання ери вищих відсоткових ставок у США, особливо з урахуванням того, що інфляція залишається стійкою, а ринок праці сильний.

Будь-які сигнали про підвищення ставок у США, ймовірно, спровокують ще більші втрати в золоті з огляду на те, що зростання ставок збільшує альтернативну вартість інвестицій у жовтий метал.

Ця угода завдала збитків золоту минулого року, а в серпні метал опинився під новим тиском після того, як дані показали, що інфляція у США в липні залишалася стабільною.

Незважаючи на відновлення цього тижня, ціни на золото, як і раніше, торгуються поблизу п'ятимісячних мінімумів, причому відновлення жовтого металу, як очікується, буде недовгим, оскільки ставки в США залишаються високими протягом тривалого часу.

Серед промислових металів ціни на мідь також виграли від слабкості долара: у середу ф'ючерси зросли на 0,4% до $3,7707 за фунт.

Інвестори очікували виходу безлічі індексів менеджерів із закупівель (PMI) у США та єврозоні, які мають вийти пізніше того ж дня, щоб отримати додаткові сигнали про світову виробничу активність.

Дані з Японії та Австралії показали деяку стійкість, хоча перспективи цих двох економік залишалися під тиском через погіршення настроїв щодо Китаю.

Також у центрі уваги були подальші заходи стимулювання з боку Китаю після того, як Народний банк розчарував ринки меншим, ніж очікувалося, зниженням процентних ставок цього тижня.

Китай є найбільшим у світі імпортером міді та стикається із уповільненням економічного відновлення після COVID через перешкоди з боку слабких витрат та потенційної кризи на ринку нерухомості.

Побоювання щодо Китаю також вплинули на ціни на мідь минулого року.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2966
 0,0595
0,15
EUR
1
42,3087
 0,0896
0,21

Курс обміну валют на сьогодні, 13:49
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2148  0,08 0,21 39,7524  0,09 0,23
EUR 42,1980  0,02 0,05 42,9048  0,06 0,15

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2600  0,17 0,43 39,3000  0,15 0,38
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес